Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Veckobrev för er som vill följa hästlivet på Ekdal! 

 

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>


 

96094445_10163493433656337_8499372663943200768_n.jpg

95889421_10163481141506337_3287284963820437504_n.jpg

 

v 18-19 april/maj  2020

I den upp å ner vända värld......

.....vi befinner oss i så rullar veckorna trots det på.

Man vänjer sig att jobba hemfirån alla dagar i veckan och att ha möten via Teams.  Lite lätt "fyrkantig"  av skärmen blir man allt och det är lätt bli sittande för länge men i det stora hela så går det väldigt bra.

Är ju även van att jobba hemfrån sen massor av år, dock bara 2 dagar i veckan.  Något jag snabbt vant mig av med är själva pendlandet, det saknar jag inte. Förutom mina tågkompisar då så klart.

Ja, ja vi får se, veckorna rullar och som med allt kring Corona - man vet inte hur länge och när det blir "normalt" igen - å det blir det nog inte så som det var förr...

Nått som inte är.....

.....upp å ner är det här med hästlivet.  Tack o lov för det! 

Ja, i och för sig är det inga tävlingar men det är inte hela världen för oss glada amatörer utan kan tom vara lite bra för vissa att inte kunna tävla så mycket.  Träna på vettja ;-)

Maria Gretzer skrev i dagarna ett bra inägg kring detta som jag tipsar att läsa om.

Hur som, är det väldigt skönt befinna sig i hästvärlden som motpol till den andra just nu knasiga.   Känns som vi är i vår egna lilla värld.

Tränarrollen rullar på och många är ivriga att träna vilket är roligt.

Har både varit på TränarRoad Tripp och träningar "hemma vid".

Är så roligt att se framsteg och att få guida i sina elever.

Hästarna då....

....jo de mår prima och är mycket nöjda att få gå i sina gröna hagar och det är härligt att se dem njuta.

Selfie och jag har varit till  Lövsta och Tinne träning varje vecka nu vilket är jättekul och ger massor.  Då vi åkt på kvällen har dessutom Anders kunnat åka med vilket är kul med sällis men  också att det blir en del filmat.  Supernyttigt för mig att se och höra lektionen efteråt.

Det är så bra att se sig själv och ta med känslan i synintrycket.

Vi har lagt fokus på bytena och det är mer och mer det ramlar på plats.  Hemma går det allra bäst då han är mer avspänd men det tar sig även på bortaplan.

Att gå igenom "lära sig byta fasen" är lite av en berg o dalbana.  Först är man glad att det händer något, sen ska det bli med benen i rätt följd och sen på hjälpen.  Vi har nu tagit oss igenom alla känns det som och jag ska inte säga det är befäst än men på rätt väg i alla fall.

Har också bra hjälp och avstämning av Nina och dessutom kan tajma träning hemma när de kommer hit och miljötränar på min bana.

Så det är till att gå i skolan i år för Selfie och mig och även utan Coronan hade vi inte tänkte tävla så mycket om än något detta år.  Förhoppningsvis lär vi oss det som är tänkt i år å sen nästa år - då drar det igång på allvar  ;-)

Trollis då....?

Jomen, han mår prima och sen vi nu kommit igång med körnigen så har han verkligen taggat i!  Så roligt!   Å det är en ny värld som öppnast sig för oss!  Kul!

Anders håller i tömmarna och jag kommer med glada tillrop!  Vi körs på Haglidens Gård som har bra ytor och Jill guidar oss.

I övrigt så rider jag som vanligt dressyr och det är ju basen för att hålla honom mjuk och smidig vilket är ett pluss i körnigen sen.

Detta förutom att vara sällis i skogen med Selfie och då antingen med Anders i sadeln eller Eja. 

Så ja....

.....i dessa i övrigt dystra tider är vi glada över häst och gårdslivet.  Det underlättar!  Vår egna lilla värld.

Å förutom att rida å sköta hästarna så är allt utejobb på g på gården då det alltid finns en massa att göra.  Vi ska i år byta ut hela staketet till vinternahagarna så det  står i startgroparna.

Blir en heldel steg en dag på gården och det är ju bra då vi har stegtävling på jobbet denna månad  ;-) 

Till helgen kommer vår inackordering flytta in till oss. Jag har inte varit helt på det klara med att ha inackorderad då det innebär mer jobb för för mig (oss) men när så rätt person dyker upp så blev det ett "ja" på frågan.  Det är ju trevligt med sällskap och desstuom när det behövs, avlastning.  Men er om det nästa gång!

Å jag säger igen - Så sköt om er  - extra mycket just nu- å håll ut! 

Å fortsätt tvätta händerna å håll distans!Maggan

 

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation