Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Veckobrev för er som vill följa hästlivet på Ekdal! 

 

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>


 

98174155_10163522401786337_3870314984567209984_n.jpg

97285963_10163537783571337_7072070712684445696_n.jpg

98067443_10163537782851337_6331219691989630976_n.jpg

 

v 20 maj  2020

Sköna maj......

....heter det ju och det kan man väl just nu fundera över.....det är kallt som attan!  Tom snö i början av veckan!! Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge.....eller?! Vädret, det blir som det blir.......

Nått man väntar på också är ju att corona eländet ska ta slut å om det vet vi ju inget heller.  För mig är det fortsatt jobb hemifrån och i skrivande stund vet jag inte hur länge.

Så ja, det är väl samma sak där - det är bara till å vänta å se....

Gårdslivet....

.....det är i alla fall något man kan "kontrollera" och skönt är väl det.

Så här på våren är det ett och annat som ska fixas och med ljuset (som maj för med sig!) gör att man har ork på ett anntat sätt än i november.

Hästarna går i större hagar och mumsar gräs vilket är väldigt trevligt att se och en förmån att kunna ha det så för dem.

Selfies vecka.....

....har bestått i träning både för Tinne och Nina.  Är tacksam att ha möjlighet att  kunna träna så mycket just nu (har mer ork när jag inte pendlar)  och att med Tinnes hjälp köra i ett "långt å troget" koncept som passar oss och sen ha Nina på hemmaplan som komplement.  Nina tränar för Lussan så den röda tråden går igen (Tinne har ju Lussans ögon sen många år). Perfekt!

Bytena går helt enligt plan och grundjobbet med bärighet och genomsläpplighet likaså.  Det är så väligt roligt att rida och utbilda denna ambitiösa och kloka häst - Selfie passar mig som handen i handsken. 

Men så klart att det inte alltid är lätt, det är mycket energi emellanåt att ta rätt på och han ger sig lätt "iväg".  Men när vi kommer i balans är det magiskt!

Att han sen är så klok, snäll och vänlig som individ är ju ett extra stort plus!    ja, det hörs ju - jag är helt såld på honom.....   ;-)

Sen så lägger jag "hopp å lek" dagar emellan "gå i skolan dagar" och det är både till att gå i skogen som att ha kul med cavalettis.  Eller bara "vara" .  Det behövs för en nybliven 6 åring!

Troll....

....ja han har vekligen öppnat en ny dörr för oss!  Så väldans roligt med körningen och vi lär oss som bäst vad detta med sportkörning går ut på!    Det finns mycket att hitta på youtube.......   ;-)

Typ kolla en hel lördagskväll........

Denna helg var det dax att ta lektion för ett körproffs nämligen Johan Dengg som bor på granngården.  Perfekt tyckte vi alla och det var väldigt roligt att ta del av Johans stora kunskap och att se honom lotsa Anders från kuskbocken.  Och Troll, som verklingen älskar sin uppgift!  Så häftigt!

Nu har vi en plan kring träning och körning och Anders fick läxa till nästa träningspass.  Det här gav mersmak!

För min del så är uppgiften att hålla Troll mjuk, liksidig och genomarbetad genom ridningen.  Ingen nyhet där alltså! 

Mer om Johan hittar ni här:

http://blogg.agria.se/johandengg/

Ny häst i stallet.....

.....har det kommit då vi välkomnat Sofia och Zinfandel till oss som hyresgäst!

Jag har varit lite velig över att hyra ut den ledig boxen men kommit fram till att det kommer bli trevligt med sällskap och ibland avlastning. Sofia har samma syn och tänk kring träning och ridning så det kommer "gifta sig väl" dessutom har hon tränat för mig innan sin senast graviditet så jag har lite "koll"  :-)

Ankomst och boat in sig i stallet har gått bra och så tillika första dagen i hagen .  Just nu för sig själv men tanken är att han ska kunna gå med Troll och Silver.    Det viktiga är att det funkar med Silver för han har inte "ork" att bli hunsad av någon ungtupp......

Så redan till helgen.....

....blir det perfekt att få lite avlastning då vi ska upp till Gästrikland och tömma min mosters sommarhus.   Det finns grejer kan jag säga......

Men bara kvala upp ärmarna och skotta på......

Vi hörs!

Å jag säger igen - Så sköt om er  - extra mycket just nu- å håll ut! Maggan

 

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation