Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Veckobrev för er som vill följa hästlivet på Ekdal! 

 

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>


 

 

v 22-23 maj/juni  2020

Vardag......

....blir det även i dessa märkliga tider och jag är nu helt inne i att jobba hemfrån för stadsjobbet, i stort bara hänga på gården och umgås med familjen förutom när jag har träningar som så klart sköts med allt vad avståndstagande som krävs.

Årstiden gör att det går väldigt "lätt" just nu, ljuset gör att vi har hur mycket ork som helst.

Att seninte pendla, ja det gör en verkligen gott.  Så om jag bortser från anledningen att jag är hemma så är det faktiskt inget jag saknar,  eller ja, så klart sina kollegor men att flytta sig från A till B för arbetsuppgifter jag gör lika bra (om inte effektivare) på distans, det ger en tankeställare........

Vi får se hur det blir i höst när vi kanske återgår till det "normala".  Vad nu det är?  Det kanske blir ett annat läge helt enkelt.  Vi får se.

Hur som....

....passar jag verkligen på att njuta av den lyx det är att vara hemma och hinna med allt på gården utan att känna stress.  Jag kan träna och vara med hästarna på annat sätt när tiden räcker till och generellt är jag mycket mindre stressad och mår helt enkelt väldigt bra!

Vi har flera projekt på gång på gården och det känns bara roligt!  10 år på gården gör att det är ett å annat underhåll som måste göras.  Bla ska vi byta ut hela staketet till vinterhagarna.  Tråden är "slut" och det känns inte säkert ha dem innanför den en vinter till.  Silver rymde två gånger i vintras, det är en gång för mycket.

För Selfies del...

....så varvas "gå i skolan" pass med lugnare dagar med chans till återhämtning.


Åker frekvent till Tinne nu när min ork är på topp och det är så väldigt roligt att komma dit och träna!   Det är fullt focus på allt som en 6-åring ska kunna och vi liggar väl med. Inte för att det spelar någon större roll men jag gillar att ha mål och då är  6-årsprogremmen ett bra riktmärke.

Bytena är nu mera åt det "befästa" hållet än inlärningsnivån så det känns bra.  Jag är mindre orolig själv att det inte ska bli rätt och då rider man ju bättre själv också  :-)    Sen är det så klart att vissa dagar blir det inte helt rätt med benen på rätt ställe, men sen nästa dag känns det "lätt" - precis som det är med detta.  Vi är på G!

För övrigt känns han starkare och mera vuxen vilket också vår massör Gabbie Von Eckermann säger - händer saker mellan varje gång hon känner igenom honom. Så det är roligt!  

Det är en bra.....

....avstämning att ha Gabbie som kommer med jämna mellanrum och ägnar 1 1/2 timme till att massera hästarna.  Även Troll har fått hänga med nu då han är i mera träning så det är en "lyx" vi unnar våra 4-benta.  Å de gillar det verkligen! 

Troll....

...han lever "livets glada dagar" nu när han åter blir körd!  Man ser riktigt hur mycket han uppskattar det.  Å Anders tycker det är så  roligt!  Är verkligen en fröjd att se dem tillsammans!

Att sen ha möjligheten att få hjälp från Johan är verkligen toppen.  Vi är ju "kända" för att inte lämna något åt slumpen och precis som med min ridning och träning så vill vi ha även en plan för detta och då behöver man en bra tränare!

Målet är att tävla och när det blir, det får vi se.  Vi ska börja med att åka och titta på någon tävling så vi vet vad det handlar om. När de nu ev drar igång med tävlingar igen.

Förutom körningen så rider jag och focuserar då på mycket galopp jobb på ridbanan men även "trava grusväg" för att jobba kondis.

Så tacksam mina trötta slitna knän klarar det och även den gamla nervskadan.

Sen har vi Eja som kommer och då är det Trolls "mys och gos och ta det piano dag" då Eja är "under igångsättning" och inte alltid kurant i kroppen för några längre pass.    Bra för dem båda  :-)

Sen har ju....

....Sofia och Zigge boat in sig hos hoss och det  är härligt att se hur han mer och mer för var dag kommer in i Ekdalslunken.....

Vi har även lyckats släppa ihop honom med Troll och Silver.  Det har fått ta tid och att de ska vänja sig med varandra. Utmaningen var att inteSilver skulle känna sig trängd/jagad för det blir för mycket för en gammal häst att springa runt.'

Så det var med stor glädje vi tillstut fick en nöjd 3-klöver!  Toppen!

Tränarrollen....

...har dessa veckor varit väldigt intensiv med TränarRoadTrip till Märsta/Storvik/Falun samt träningar här hemma och även programridning.  Toppen kul och så roligt få  hjälpa alla!

Som sagt, energin på topp hos mig just nu  ;-)

Vi hörs!

​Så sköt om er  - håll i och å håll ut! Maggan

 

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation