Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Veckobrev för er som vill följa hästlivet på Ekdal! 

 

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>


 

 

v 24 juni  2020

Solsken......

....i massor är det just nu och det är ju  härligt i sig men som "bonde" så tycker i det är väl torrt och skulle gärna se att det regnade något å då gärna en natt eller två.

Jo, jo aldrig nöjd vad det gäller vädret när man bor och lever som vi gör.  Men det ska komma en skvätt tisdag och onsdag så det får vi hoppas på.  Å sen kan det vara fint så hö kan tas in.....

Haha - ja verkligen en ekvation som inte går i hop sig  ;-)

Selfies vecka....

.....inleddes med veckoträning hos Tinne och det var ett bra pass i sig men vi kände båda två att det är dax för en vecka "off" med lite annat jobb.  Dvs mest knata i skogen och sen joggas låg å rund.   Helt enkelt lite "fritt valt arbete" och få vila knopp och kropp.   Han har verkligen jobbat på så jättebra och det tajmar bra att ha aktiv vila för veckan efter midsommar är det dax för TantKalas :-)

Så vi har trotsat myggen och knallat runt över stock o sten i skogen och med vissa medikament så "överlevera" man de små rackarna!

Trolls vecka......

......har blandats med uppsuttet jobb och sen i vagn!  Vi har fått hem vår egna vagn (eller ja, vi hämtade den i Tranemo) och det var med stor andakt vi för första gången körde själv hemma på ridbanan.

Superkul och gick utmärkt köra på vårt underlag.  Vi har funderat över det men vagnen gled så fint uppepå och Troll såg ut att trivas.

Det var nyttigt för Anders att få "fnula runt" i lugn och ro själv och träna på allt han lärt sig.  Det är behövligt att få göra så, det vet jag ju själv.

När jag har ridit så gör jag en kondtionsövning som är att trava grusväg i någon kilometer. Är härligt när Troll får in "autopiloten" och går i fin bärighet. Då kan man bara hänga med.

Under Mina hästar har jag uppdaterata om Troll.

För att lära oss ......

.....mer om sportkörning passade vi på att åka till Katarineholm på tävling.  LB och LA var klasserna och det var härligt att se den bredd det var på ekipgen både i  olika raser och storlekar!

Vi hade inte tid att se själva maratondeln men kunde i varje fall kika på själva hindren och banskisserna. 

Ska verkligen bli roligt när det blir debut framöver i tiden  - när det blir, ja det vet vi inte .  Finns en hel del till att träna på!

Gårdsjobbet....

.....just nu är att förbereda för att byta staket på vinterhagen.  Det blir trä (och tråd) mot vägen och sen ny tråd runt hela.

Så i helgen har det målats plank.........

Nått som .....

....verkligen är härligt är att gruppen med Silver, Troll och Zigge går så bra i hagen!   De är verkligen en härlig 3-klöver där Silver lämnas i fred och de andra två kan latja bäst de vill. Skönt det gick bra att ha dem tillsammans för det underlättar.

I övrigt har Zigge och Sofia bott sin sig nu med alla rutiner och det verkar trivas båda två.  Och vi med dem  ;-)

Vi hörs!

Å i Coronatider - håll i och å håll ut! Maggan

 

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation