Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Veckobrev för er som vill följa hästlivet på Ekdal! 

 

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>


 

104495651_10163660232701337_322729743484764022_n-2.jpg105618852_10163664586586337_2925030778600241127_n-3.jpg'

106217685_10163681023586337_8298312445242195322_n-2.jpg

 

v 25-26 juni 2020

Veckorna......

......rullar på och midsommar har passerat och det lär man då säga att maken till bra väder som denna midsommar det kommer man knappt ihåg!  Så härligt!

Vi umgick i vår familj på dagen och åt en mycket god sill lunch med lite mera grejer då inte Moa äter sill....... därefter var det kubb och då parvis och som tur var vann jag och Anders.

På kvällen lämnade vi gården till Moa och hennes kompisar och tog helt sonika hästbussen och checkade in hos vänner där vi på med bra "corona upplägg hade en rolig kväll med mycket prat, knytkalas och lekar.   Framåt 12-snåret gick vi "hem " till bussen och somnade sött för att sen på morgonen åka hem och släppa ut hästarna.

Resten av helgen var vi här hemma och njöt av vädret och så klart "hängde" med hästarna  :-)  Mendet blev även en härligt dag på sjön med vår lilla skruttbåt vi har på trailer enkel att bara stoppa i spat!

För det är.....

.....så klart mycket häst i denna familj och nu med Anders nya sportkörningsintresse så blir det än mer timmar i stallet och jag klagar inte  ;-)  

Så otroligt roligt med denna nya värld som öppnat sig för oss! Blir som en ny

kick i hästlivet!   Jag är absolut en dressyrnörd och kommer så förbli men det blir faktiskt en "ny fräsch fläkt" att få göra detta och dessutom tillsammans med sin bästa "parhäst" i livet, kan det bli bättre?

Hästarna.....

....mår och går bra.   Selfie hade några dagar "off" som både var helvila men även lufsa i skogen osv.  Men sen för att vara i "trim" för 2 dagars TantKalas som vi hade på Ledingnäs Gård i Knivsta.

Alltid lika roligt att träffa alla och att få nörda in sig på ridning och höra Tinnes säkra instruktioner och se hästarna jobba fint.  Även nyttigt som tränare att ta till sig!

Vi har ju hållt på i 9 år så det har passerat några olika hästar och de som var unga då är nu äldst...... och yngst sitter jag på.....

Blev 2 mycket bra pass med Selfie där vi dag 2 red igenom Inledande 6 års programmet och det är inte helt omöjligt att klara.  Roligt! Bytena faller mer och mer på plats. Så duktig! Har som plan att ev starta på Brolöten i början av augusti bara för att få "göra det".  Vi här ju inte anmälda i någon unghästklass i sig (vet ärligt inte hur det funkar i år med Corona men Elmia blir väl av?) men det är strunt samma jag vill gärna ha en bedömning. 

Kanske, kanske vi också åker till Vansbro i september för att få göra en meeting och se hur det går.  Mycket nytt för Selife att ta in kring det men med den trygghet han visat hittills så är det nog inga problem.

Vi får se, allt kan hända och ändras men jag gillar ha mål att jobba mot.

För Trolls del så är det focus på körningen vilket då både är i vagn men även tömkörning.   Lektioner för Johan har vi tagit kontinuerligt och det är guld värt!  Däremellan blir det uppsutten träning med lösgjordhet på agendan.

Vi har även anmält till kurs i 2 dagar där Anders o Troll ska få intensivträna, denna gång i Katrineholm på Duveholms Stallbacken för Karin Söderqvist.  Det blir spännande!

På gården....

....snickras och målas det en del och det finns ständigt saker att förbättra och underhålla.  Tar liksom aldrig slut, men det gillar ju vi  ;-)

Gillar gör vi också att vår höbonde Peter ringer och säger att allt småbalshö för vintern är under tak!  Nice!

Döma och träna....

....har det gjorts i helgen som var, dels en Pay & Ride i Falun och det var ett rätt stort gäng jag i solsken och hetta bedömde från LD3 med debutanter till MsvC1.  Roligt och givande för både mig och dem (hoppas jag).

Eftermiddagen sen hade jag utomhus date med Mamma vilket var underbart och det blev både bad, kortspel och pannkakor! 

Dag 2 var fullspäckad tränings dag som började i Falun, gick via Kungsgården samt Gävle och slutade i Märsta!  Lång dag med många elever men det blev även många pauser (bl a ute lunch hos mamma) så det gick bra med orken att vara enagerad i alla elever!

Kul var det och det tillkommer några nya elever som det är roligt att sätt in i mitt "system".   Det ger energi att få ha dessa kunskapstörstande elever för att orka stå där och säga "innerskänkel - yttertygel"  ;-)  Skämt å sido men det är nog det mest använda tränar uttrycket tror jag.......

Åren har....

........rullat på som tränare och det är 16 år sen jag fick min  C-tränar licens och 9 år som B-tränare!  Eleverna har varierat från alla dicipliner samt från lätt hobbyridning til svår klass.

Hos mig är alla välkomna!  Vissa har jag ett djupare enagemang och sammarbete med och andra "stycke" tränar. Sen har de kommit och gått, många har hållt i i många år och sen har annat kommit i vägen, allt från att hästen sålts till att man flyttat el slutat rida pga tex studier. Eller enklet bytt tränare, det händer det med och är en naturlig process.  Bara man gör "slut" på ett snyggt sätt  ;-)

Själv har jag varit trogen "min" Tinne i 26 (!) år i år och kan inte tänka mig någon annan huvudtränare!  Har andra ögon på mig emellanåt (framförallt när Tinne är borta) och det är bra det med, men vårt samarbete är som gjutet i cement!

Vi hörs!Maggan

 

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation