Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Veckobrev för er som vill följa hästlivet på Ekdal! 

 

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>


 

107373425_10163728985511337_5067936859635085778_n.jpg

108163668_10163737628131337_4008037799817097408_n.jpg

107891955_10163740661821337_7139203768898296105_n.jpg

 

v 27-28 juni/juli 2020

Semestermood......

....kan man väl säga att vi hamnat i här på Ekdal.  Eller ja, egentligen är det första gemensamma dagen imorgon vilket känns jättebra.

Nu väntar ett gäng med veckor med semester från "lönejobbet" men egna företaget och gården, ja där är det aldrig semester men en stor frihet att göra som man vill.

Att logga ut från stadsjobbet kändes i år lite märkligt då det brukar avslutats med en skön känsla att kliva av tåget och vet att man inte behöver pendla på ett tag men i år är ju inget sig likt å med att jobbat hemifrån sen i mars så var det speciellt att checka ut. Hur som, skönt slippa tänka på siffror osv för ett tag.

Här hemma....

...blir det nu en blandning av gårdsprojekt, ridning och körning, elever på besök, kompisar på middag och korta minisemestrar där vi lämnar gården för en stund. 

Känns som ett skönt upplägg trots Coronatider och att befinna sig på distans känns som det sitter i ryggmärgen på en nu även om jag kan tycka det är svårt att hålls sig från att krama om kompisar, jag är ju rätt "kramig" av mig.

Å efter förra sommarens helvete så är "lugn o ro" ett välkommet tema i år.  Då årsdagarna närmar sig så blir jag påmind om hur vi mådde och vilket elände det var.  Fy!  Hoppas verkligen slippa den resan igen.

Därför är det....

....extra roligt hur det på ett sätt slumpades sig att vi halkade in på sportkörnng.  Utan anledningen att Troll kom till oss och att det sen blev så att vi tog tag i den den provkörningen i mars så hade vi aldrig hamnat i detta spår.  Så tacksamma för det  och Jill som äger Troll är lika glad hon!  Har sagt det förut men säger igen - det blev verkligen en ny hästvärld som öppnade sig!  Så, som alltid, efter regn kommer sol!

Med vår nya.....

....inriktning så går vi så klart "all in" och för att lära oss så mycket som möjligt så anmälde vi oss till en kurs på Duveholms Stallbacken för Karin Söderqvist, en erfren enbetskusk på landslagsnivå.

Mycket "spännande" att åka dit och se hur vingarna bar utan Johan Denggs beskydd  ;-)   Första dagen i ridhus och det kan jag säga att Anders har verkligen anammat Johans instuktioner så bra! Både Jill och jag var stolta över dem där på läktaren.

Dag 2 var det så dax att äntligen får prova lite maratonhinder och det gick också superbra.  Självfallet i ett lugnt och kontrollerat tempo för att lära sig hur man ska tänka.   Kul!  Det här smakar mera!

När man nu....

....fått andra behov av ytor att träna på så har vi fått låna och bruka en av grannarnas åkerplättar som ligger i träda så nu är det påbörjat med att få den i körbart skick och även sätta upp några maratonhinder.  Perfekt!   Jag ser framemot att även kunna rida runt dessa och på lekfullt sätt bla träna begynnande piruettjobbb!  "Anders naturbana" helt enkelt - eller kanske "Anders fält" då även ägaren av marken heter Anders......

Sen ska ju själva kondisen och "nöta" grusväg komma på plats och det var väldigt häftig känsla när vi vågade oss i väg på en tur som är  4 km t&r med rätt mycket tittfaktorer och det gick strålande!  Har en app som vi kunde mäta sträckan men också tempot som var behagliga 9km/tim.  Viktigt hålla rätt på för kommande tävlingar.....

Selfie....

....har fortsatt gått i skolan och det med bravur.  Nu kan vi säga att bytena sitter som en smäck åt båda håll, bara piloten gör rätt.  Jag är mer och mer beslutsam att starta inled 6-års på Brolöten i augusti för att spänna bågen och se vart vi står.  Det känns som ett bra mål!

Senaste gången hos Tinne fick han för första gången prova på att ta små steg med siktet på piaff framöver och då i töm.  Var så duktig och visar tydligt talang för detta!  Duktiga hästen!

Har också gjort en vet.check hos Axel som var lägligt efter ytterligare 6 månader i jobb och han dansade igen om böjproven UA och var hur fin som helst!  Skönt!. Inte för att jag trodde något annat men det är alltid bra att förekomma än förekommas.

Det enda vi gjorde var att bakknäblistra honom vilket är ett sätt att hjälpa till uppbyggnaden och efter 5 dagar "rakt fram" så kändes han mycket fin första riktiga "gå i skolan passet".

Så ja.....

....finns inte mycket att klaga på ;-) just nu och livet på gården känns väldans bra.  Projekten löser av varandra och det jag mest sysslar med själv är att måla - det tycker jag faktiskt är rogivande och man kan "mala" på och då gärna med en podd i öronen.  Allt i från hästrelaterade till tyngre Sommarprat.   Det gillar jag! 

Och roliga ambitiösa elever att träna  ;-)

Sen självklart så chillar vi - tro inget annat, å då gärna i varma poolen på kvällarna lyssnades till alla fåglar, eller i solstolen när det är läge för det.

Avsaknad av resor?  Nej, inte alls, vi är fullt nöjda lagomt sociala här på Ekdal  (el nja, det är klart, seglingen saknar vi men det kommer tid för det med i framtiden)

Vi hörs!Maggan

 

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation