Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Veckobrev för er som vill följa hästlivet på Ekdal! 

 

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>


 

116872537_10163810927621337_125316665764281298_n.jpg

 

v 29-31 juli  2020

Semesterlunken......

....är verkligen total och uppdateringen här blir det lite si å så med. Ni som följer oss på FB i vår grupp "Ekdals Dressyr- & Utbildningsstall" eller Instagram vet att jag är mer aktiv där - minst sagt  :-)

Å det kanske är så att en hemsida med veckobrev är något som är föråldrat och kanske inte ska överleva......men jag känner ändå det har en mening främst för vår egen del att ha en histrorik över livet på gården för det kan aldrig bli detsamma på FB.  Det är lätt här att gå tillbaka till motsvarade veckor tidigare år och dra sig till minne vad som hände då.  En "dagbok" helt enklet.  Så jag fortsätter knappa dessa veckobrev - mer eller mindre frekvent.

Vad har vi då gjort.....

.....dessa veckor?   Jo dels så blev det en kombinerad tränarroadtrip med semester till Falun och Storvik.  Anders hängde på och medans jag hade träningar så promenerade han och Fiffi i Lugnets område. Bodde det gjorde vi i vår eminenta hästlastbil.

På kvällen blev vi bjudna på middag hos eleven Annika med familj som var supertrevligt.  En härlig sommarkväll med många givande samtalsämnen.

Det blev också ett besök hos Mamma igen med lunch o fika på verandan - alltid coronosäkert.....

Nästa tripp gav vi sen oss i väg igen med hästbussen som med viss ompimpning är super att bo i.  Resan var tänkt som "Värnern runtt" och med ett gäng stopp när andan föll på.  Sverige är fantastiskt att resa i! Med appar om både ställplatser (för el), caféer, badplaster och restauranger så hittar man verkligen smultronställena.

Vi hade som plan att både stanna på Grevagården och sen i Kil där det var hästtävlingar vi ville se - dressyr på den första och körning på den andre.

I Coronatider är det restriktioner för publik men med lite vänlig förfrågan så gick det bra att titta på avstånd.

På Grevagården fick vi se Tinne in aktion med både Valdi och Mio.  Fina rundor på lite taggade hästar med en å annan miss som följd men det är altlid givade se hennes mjuka ridning.  Självklart tittade vi på fler än så och det var överlag fina ritter när jag blev extra impad av Lina Dolk som gjorde en mycket fin runda!  Så bra hon rider! Det är bra tillväxt det  ;-)

I Kil sen klev vi in i en helt annan värld - sportkörningen! Och denna dag var det maraton och det var väldigt nyttigt att se.  Så mycket att tänka på och förstå! Jag menar, vi kan ju inte köra vilse när det väl är dax för oss  ;-)

Här hade vi turen att hamna bredvid ett riktig körproffs och kunde ställa massa frågor som vi engagerat fick svar tillbaka på! Mycket lärorikt!

Förutom dessa resor så har det varit en å annan middag här hemma på gården med vänner men också turen för oss att bli bortbjudna.  Nice!  

Hästarna då?

Jo de är i bra form och är så härliga att jobba med.

Selfie har varit ett gäng med gånger till Tinne och det har varit jättebra pass där vi dessutom kunnat rida på deras utebanan som är magisk med sin miljö!

Mina andra hästar har varit rätt tramsiga att rida där så det har aldrig varit givande men Selife han "bara går":  Så duktig!

Vi laddar nu för 6-års programmet vi ska rida på Brolöten till helgen och vi känner oss förberedda.  Sen kan bytena missas då vi inte är jätterutinerade på dem ännu men 50/50 i chans har vi  ;-)

För övrigt är han i bra balans och bärighet för klassen så det ska bli roligt få en bedömning av oss.   Gör ju detta för att få rutin och en avstämning vad vi står.  Tänker inte tävla så mycket i år utan bara "gå i skolan" men någon mer start blir det, troligen Vikbolandet igen i ett 6-årsprogram och sen ev MsvB2 senare i höst.

Vi får ju starta de klasserna utan att kvala fram tom 7-års året.  Så det är bra,  har inget behov av att vara ute å tävla just nu.   Det är ju möljigt tänka så här när man har en Selfie som inte är så brydd av miljö osv, med Bonsay var det ett helt annat lägen....

Sen behöver man tävla för att "hålla i gång" den delen i sig men min tanke är att vi nästa år som 7-åring ska komma igång mer seriöst med den biten.  I fall det undras varför jag inte tävlar honom  ;-)

Tävla.....

....blir det ändå men då som groom till Anders!  Debut blir det nu till helgen å då i dressyr och precision.  Ska bli sjukt roligt och vi är verkligen taggade. 

Efter detta så är det flera starter planerade och då även maraton!

Så helgerna är uppbokade kan jag säga och målet är att ta oss igenom godkänt i LB i år så att det kan bli LA from nästa år.

Som vanligt går vi "all in" när vi väl ger oss in i något och detta är verkligen superkul att ha halkat in i!  Håll en tumme för oss!

För "vårt" Troll....

....han utvecklas med raketfart tillsammans med Anders och det är en fröjd att se denna glada häst som gör allt för husse.  Tom går med i vattnet som för honom varit en mindra angenäm erfarenhet men nu med lung och tålamod gör att vi är på rätt väg.  För from LA är det troligt med vattenhinder i maratonen.   Så det gäller att förbereda i tid  ;-)     Därför blev vi glada när vi insåg att man på Strömsholm kan köra i vattenhinder så sagt o gjort, hittade kontakt med rätt person och det  gör att vi på onsdag kan åka dit och träna.  Toppen!

På gården....

....rullar vi på med våra projekt som är allt från att mål och göra nytt staket till att städa stallet.   Finns alltid att göra och det är väl bra att vi är rastlösa personer som gillar att hålla på - mer eller mindre.  I bland är det grymt skönt att glida ner i solstolen och lyssna på något Sommarpratare   :-)

Det har varit kursare på besök med övernattning som tränat ivrigt och sen även bjudit på trevligt kvälls häng!

Tillfälligt i 3 veckor kom sen sommarhästen "Bruno" så våra uteboxar har nyttjats. Ägaren har sitt sommarställe i närheten och det blev perfekt för dem denna sommar att kunna ta med hästen.  Och Sigge vår inackordering är nu väl inbodd på Ekdal och en i "familjen".

Det är härligt att se hur de efter någon vecka kommer in i Ekdals lunken och är så nöjda.  Fördelen med liten stall med samma "personal":

Så livet rullar på - i  och med Coronatiden - och vi får se hur det blir efter denna sista semstervecka från stadsjobbet om det blir till att åter pendla, nya direktiv 17/8.  För egen del så går det utmärkt fortsätta vara hemmasittare medans jag vet andra som känner sig utled på det.  Man är i olika fas i livet men för egen del på gården går det ingen nöd.

Å mina träningar de rullar på som vanligt  ;-)

Vi hörs!Maggan

 

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation