Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Veckobrev för er som vill följa hästlivet på Ekdal! 

 

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>


 

118827105_10163915511301337_5079563430521612404_n.jpg

118960262_10163913628631337_5819874050368704108_n.jpg

 

v 35-36 aug/sept 2020

Vilken fart......

....och fläkt det är just nu - händer massor med roliga grejer. Ibland får man nästan nypa sig i armen över hur vi har det.

Känns som det är totala motsatsen i år mot för förra året.  Precis som livet är, eller hur.  Det går upp och det går ner..... och utan att tänka "snart händer nått skit" så är vi lyckliga i vår bubbla....

Å bubblan....

....är nästan hästar morgon, middag, kväll om jag ska generallisera. Så klart gör vi annat också  (förut att jobba) men med två aktiva hästnördar i familjen så blir det just det vi gillar att göra  :-)

Det är kul att driva gården tillsammans och vi har hela tiden nya grejer på gång. Sen har det så klart tagit ny fart med sportkörningen i vardagen.  I lööööve it!

För Selfies del....

....så har det både varit Tinneträning, TantKalas och sen "gästträning"

för Per Sandgaard.  Perfekt med bra hjälp och roligt att utvecklas tillsammans med Selfie.

För som ryttare utvecklas man ju hela tiden och handen på hjärta om jag inte fått den erfarenhet jag samlat på mig i och med Biglik och Bonsay (och några till) så hade jag inte kunnat lotsa Selfie så väl. Han må verka enkel, å det är han på ett sätt, men samtidigt har han mycket motor och är lättlärd så det gäller att lära honom rätt saker  ;-)

Att ha Tinne som sin mentor/tränare är oerhört tacksamt och jag är så trygg i hennes lotsning.  Att sen också vara inne på 9:e året med TantKalaset är verkligen toppen.  Vi är ett kul gäng som verkligen har roligt när vi ses.  Och det är inspirerande att se och höra på bra ridning/träning.  Ser framemot oktobers 2-dagars.

Sen blir det ofta en energikick att ibland "gäst träna" för någon annan tränare och när granngården får besökr av Per Sandsgaard så hängde jag på. För ett år sen gjorde jag detsamma med Selfie sen har det inte "stämt" efter det så för Pers del blev  det ett år emellan i utveckling på Selfie.  Bra och givande pass där vi focuserade på lösgjordheten och "över ryggen" och "mellan hand och skänkel".  Inget nytt men med nya ögon och ord (på dansk/svenska).  Kul pass och jag hoppas det ska stämma att kunna vara med igen å då närmare i tid än ett år emellan.

Största "vuxenpoängen" denna period är han fått börja gå med kandar och det passar honom utmärkt. Kan tyckas tidigt men vi har haft på känn hela tiden att han är en "kandarhäst" och när sen Tinne sa "nu är det dax" så dammade jag av Bonsay kandar och provade. Och så klart trivdes han på det.  Nu var tyvärr kandaret i minsta laget så det blev till att beställa ett nytt och då jag haft detta på känn så hade jag förrekat och fastnat på för bridel2fit som förhpppningsvis kommer i veckan. 

Att vi inte tävlar just nu känns helt rätt och jag är helt nöjd vara i träningsbubblan med honom.  Tävlingsatmosfären får jag från sportkörningen....

Vårt Troll.....

...han fortsätter att leverera tillsammans med Anders. I helgen var det åter dax för tävling och denna gång LB avd A som innebar att efter godkända resultat är de nu kvalade till LA!  Härligt!!  Det var vårat mål och mål är nice att nå! 

Dessutom fina "straff" i dressyren vilket glädjer dressyransvarig i familjen och sen en precision som gick säkert utan några fallande bollar.   Vinst i både grenare var ju så klart toppen kul!!

Dessutom med vår nya dressyrvagn Anders "kom över" efter att bevakat begagnat marknaden. Så fin!

Om 2 veckor så är det så dax för debut i maraton och då blir det LB CR och som det ser ut nu så får vi till det så att Johan Dengg kan åka med och grooma.  Perfekt start på maratonkarriären att få den stöttningen bakom ryggen. Så inte 2 rookisar ska ut på detta första gången........

Vi är så glade i Johans hjälp som är allt i från att "nöta" dressyr och precisionskörning men också ta ut dem på "tempokörning" vilket förra helgen innebar en tur på Gnesta med allt vad det innebär med trafik och rondelller  ;-)  Som Troll klarad galant!   '

Förutom grusvägskörning så klart vilket vi även har bra vägar in på knuten som vi nöter på med. Behöver ju grundkondisen för kommande maraton.

Så det rullar på "minst sagt" och det är väldigt roligt!  Men även här kör det ihop sig i bland. Häromkvällen så fick han "spelet" när han fick känning på vildsvin och fick total panik - i vagn....... inte så kul, men vi redde ut det med men det kan jag säga det blir lite struligare med vagn än när de rids...... men phu det gick bra och vi fick testa "panik situation"......

Träning och döma....

....har det också varit där det var TränarRoadTrip till Storvik och Falun med både dömning och träning.  Gäller att maxa tiden när man väl åker.  

I Falun var tävlingarna på Lugnet och bandyarenan som sommartid används till ridsport! Tänk om det kunde vara så på flera ställen!

Här hemma dömde jag i Nyköping och det var tappra arrangörer som kämpade med regntunga banor.  Stor eloge till alla duktiga frivilliga funktionärer.


Sen som vanligt träning här hemma och "nästgårds" , ja som vanligt helt enkelt. Å till helgen är det dax för TränarRoadTrip igen.

Vill också passa på att gratta alla tävlande elever!  Heja er Alla! 

Ingen nämnd ingen glömd!  :-)

Vi hörs!Maggan

 

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation