Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Veckobrev för er som vill följa hästlivet på Ekdal! 

 

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>


 

119945950_10163956754876337_8591526382043932348_n-3.jpg

 

v 38 sept 2020

Milstolpe......

......eller vad det nu heter, nådde vi denna vecka.  Debuten i maraton!  Så roligt!  Och hade någon sagt i början av året att vi skulle göra detta så hade vi sagt  "vad pratar ni om?".

Vilken tur man inte vet vad som väntar runt hörnet ;-)

Att förbereda sig....

.....det är vårat "förnamn" om man säger så  ;-) och inför ett nytt moment som maratonen är så ville vi ha de bästa förutsättningarna och tyckte det var toppen när Johan kunde åka med och grooma. Perfekt!

Vi insåg också att det skulle bli tidig morgon så vi bestämde tidigt att vi skulle åka  kvällen innan.  Välvilligt inställd arrangörer hjälpte oss med tips på uppstallning och vi hamnade hos Sissi Lilja på deras gård vilket passade utmärkt.  Fräscha boxar och bara 5 km från tävlingsplatsen.

Vi kunde sen i lugn och ro gå banan och alla hinder och ärligt talat klia oss i huvudet hur de olika sträckorna gick och vart pliktpunkterna var.   Som tur var fanns det återigen välvilligt inställd arrangör som tålmodigt förklarade för oss och ja se då blev det lite enklare att förstå  ;-)   Säger bara "körschema" - inte helt enklet förstå för en nybörjare :-D

Efter detta äventyr så kunde vi kolla av Troll så han trivdes i sin box (tveksamt att det var ok, kändes om han trodde vi skulle lämna honom för gott....) för att åka till Anders föräldrar som bor i Linköping för en kort visit.  Härligt.

Dagen D......

...var vi sen laddade och uppe med tuppen för att vara på tävlingsplatsen vid 07.30 men en glad Troll som insett att vi inte skulle överge honom.

På tävlingsplatsen väntade Johan och Jill (Trolls ägare). Som tur var med kaffe för där hade vi gått bet då macken inte var öppen och för Anders är kaffe viktigt om man säger så........

Efter lite pepptalk och avstämning av plan så traskade Johan och Anders iväg och återigen gick banan och alla hinder. Anders fick ovärderlig hjälp och tips av Johan både för denna start men också för framtiden.  Perfekt!

Undertiden så fixade jag veterinärbesiktningen som självklart var UA och sen var det bara att vänta på kusk och groom  :-)

Sen så .....

....rullade allt på i dubbel bemärkelse.  Så roligt se dem in aktion och jag kunde så klart dokumentara allt samt att Anders hadeen gopro kamera på hjälmen.  Även det värdefull hjälp för att kunna se och återuppleva allt igen och "se och lär".  Och för egen del höra Johans coaching som ju blir min uppgift nästa gång -  inte för att jag kommer vara i närheten av hans nivå, men "håll ut"  "Sträckta tömmar" och "hitta drivet" det kan jag nog komma ihåg  ;-)

Men skämt å sido - jag ska hjälpa till med tid och själva hindren också så gäller man kan dom.....

Inga fel i hinder och bra tid samt då ett godkänt CR vilket innebär att vi nu får starta LB avd A!  Härligt!

Å om man tittar på tiden så hade de näst bästa av alla LB ekipage oavsett ponny el häst.  Bra jobbat!

Det det här....

....så kul det här och jag är mäkta stolt över min man och Troll.

Debut som sagt för Anders men faktiskt debut för Troll med för han har inte gjort detta som enbet. Bara i par.  Å det är skillnad att inte ha någon kompis bredvid sig.

Så mycket stolt över dem både och det är underbart se dem verkligen komma varandra nära och bli "ett par".  När man har hästen med sig blir allt så mycket enklare!

Men vad har då hänt....

....med Selfie i veckan? Fanns det tid för honom? Och jo självklart har det funnits det.  Med att slippa pendla så frigörs det massor med tid.

Bla så har Tinne turerna blivt på kvällstid då Anders kan åka med och jag har allt klart till han kommer hem.  Och denna vecka var vi dit på onsdagen och denna gång utan fadäser i trafiken.

Passet blev jättebra och det är som Tinne säger med kandaret - en hit!   Han trivs jättebra på det ocn nu har även nya huvudlaget från bridle2fit kommti.  Snyggt och bra passform!  Kan rekommenderas (å nej jag är inte sponsrad).

Har också fått till en träning för Nina vilket är toppen . Det har stämt dåligt med våra tider men nu så!  Och fördelen med att det blir sällan är att hon ser skillnaden (förhoppningsvis) sen vi sågs sist.

Har ju varit lite avvaktande med att tävla och bara vara i träningsbubblan men nu har det utvecklats så fint att vi nog kommer starta MsvB2 i Mantorp i mitten av oktober.  Är efter vi haft TantKalas i veckan innan så jag tänkte det kunde bli ett bra upplägg. Samt eventuellt MsvB1 i Eskilstuna i mitten av november.  Vi får se.  Vi är anmälda till Mantorp i alla fall.   Är ju en tanke att ge bra erfarenhet och när vi nu känner oss  i fas för tävling så ska vi nog ge oss iväg.

Tränarrollen....

.....har jag varit i också, bla i Nyköping där jag är var 3:e vecka på Vreta Gård.   Härligt ridhus att jobba i och så klart även rida - vill du hänga på, hör av dig!

Denna vecka....

.....är det Tinne träning igen och sen nästa start då i maraton och denna gång i Västerås!   Håll en tumme att jag sköter mig som groom :-)  Kusken han kan man nog lite på  ;-)

Vi hörs!Maggan

 

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation