Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Veckobrev för er som vill följa hästlivet på Ekdal! 

 

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>


 

124101817_10164095855251337_9197903093539482071_n.jpg

Kvällsträning på Lövsta

123870259_10164091217631337_1721344470176772842_n.jpg

Körning i lampans sken (och månen)

123597028_10164085090701337_6970894294656339460_n.jpg

Nytt huvudlag!

123522994_10164083715896337_7459248581209121075_n.jpg

Nytt grus......

124588999_10164103131536337_5867987046422036426_n-2.jpg

 

v 44-45 okt/nov 2020

Rätt så trista......

....november är här, en månad som inte är min favorit direkt och i år är den dessutom inledd med ytterligare restriktioner kring denna eländiga pandemi vi befinner oss i.   Sicket skit det är - säger bara - håll i, håll ut, tänka på avståndet och sprita.......ja det där som vi alla kan vid det här laget.....eller?

För egen del och min familj träffar vi ytterst sällan andra än att vi kan hålla avstånd.  Är mest utomhus (eller i ridhus), tänker på att handla vid tidpunkter med lite folk, jag jobar bara hemifrån och Moa pluggar på distans.  Anders är den som mest har kontakt med andra men har uppmärksam på att - ja ni vet  - håll i, håll ut......

Å väldigt tacksam att vi bor som vi gör och att hästarna kan ge oss ett så aktivt liv så om man är i "bubblan" så tänker man knappt på pandemin.......   

Men mitt i detta "mörka" så känns det ju väldigt ljust att det äntligen gick rätt väg och att den där galningen "over there" är bortröstad! Phu!

Så mitt i detta....

.....så rullar livet på och v 44  var en hektisk vecka som tränare med både TränarRoadTrip och dömning. Höstlov gjorde att några ville träna dagtid och med mitt flexibla hemmajobb så går det kombinera. Perfekt.  Gjorde också ett Gästtränar uppdrag på en klubb som vill ha en höstaktiviet.  Roligt att få ge input från min verktygslåda.

Nu får vi se hur det blir framöver under dessa extra restriktioner om jag kommer att göra någon TränarRoadTrip, vi får se, är någon vecka kvar och jag får ha överläggning med arrangören.  Träningar här hemma fortgår som vanligt.

För hur det än är....

....håller man sig till förhållningsreglerna så går det ju bra och det har tex jag och Tinne kommit fram till och det är verkligen så bra att ha denna guldkant på tillvaron att få åka och träna. Älskart!

Selfie jobbar på fint, galoppen går väldigt bra just nu och han känns starkare och starkare.  Traven är fin i sig men lite svår riden just nu då det lätt rinner i väg. Så mycket energi! En duracellkanin!!  Så just nu lägger jag det lite på "is" och mera jobbar i galopp. Har gjort så förr med de andra hästarna när någon gångart känts svår, då hoppar man över det en stund och sen "löser det sig".

Planen var att göra en till MsvB2 start men det blev  som väntat inställt iom pandemin.  Så nu läggs alla tävlingsplaner på hyllan tills nästa år då jag hoppas läget är ett annat och tävlingar kommer kunna hållas som vanligt.  Vår plan är 7-års klasser - ett mål att jobba mot!

Fick frågan.....

....om jag med en sån fin och talangfull häst får prestationsångest om att det förväntas att jag lyckas med honom och på det kan jag säga att tanken passerat mitt huvud......men att jag snabbt slår den ifrån mig med "jag gör så gott jag kan". 

Jag är glad och tacksam att han "hamnade" hos mig och vet att många, många unnar mig detta men så klart finns det också en uns av avundsjuka hos vissa, det har inte gått mig förbi. Men jag står över det - är för gammal för sånt  ;-)

Så nej, jag har inte någon "ångest" över det utan njuter varje dag jag får umgås med honom  och framtida träningar/tävlingar  och att få göra denna resa. Samt att jag har så bra hjälp från Tinne men även Nina. 

Å ärligt - han håller mig "ung" och så gott jag kan i bra "form"!    ;-)

Nått jag också njuter av.....

.... är att få vara med på Anders och Troll resa.  Vi lär oss något nytt hela tiden och det är även intressant för mig att se hur en häst jobbar i vagn. 

Vi har köpt ny sele då den gamla hade väl många år på nacken  och sliten i vissa viktiga delar  så när tillfälle gavs då investerade vi i en ny Zilco sele.  Kul!  Tyvärr blev passade inte däckeln trots att den blev utprovad men ja ja, bara vänta på just den delen som blev ombeställd.  Fått låna av Johan så länge så vi kan börja använda alla andra delar, bl a den fina bröstan som är sk "fransk brösta" som är lite sväng och ligger mycket bra på hans bogar.

Vi har också fått möjlighet att  köra på Visbohammar på kvällarna efter ett visst klockslag när alla ridit vilket innebär en inte alltför sen kväll :-)  Toppen!

Men Troll har också klarat att köras i lampans sken på ridbanan - det känns bra oh blir ett bra tillfälle att träna styrka så får ridhus besöken vara för precision.

Vi skulle varit på kurs i helgen på Duveholm för Karins Söderkvist men det ställdes in pga pandemin.  Trist men klokt då det kommer så många från olika håll och körning innebär flera personer.

Så nu blev det till att vara hemma och i stället en bra tur effer våra grusvägar.  Gisses så stark han blivit kul!

För nu blir det ju så att helgerna används till att rida ut tillsammans eller att köra distanser.

Gäller ju att utnyttja dagsljuset!

På gården.....

......har vi fixat med att fylla grus i hagarna.  Ett ganske tröstlöst jobb då man vet att det med tiden är "borta" men det fyller sin funktion i alla fall för några år.  På 10 år har fyllt 3 gånger så det är inte allt för eländigt.  Egentligen skulle man behövt dränera bättre, lägga matta osv men allt kostar ju pengar och man får välja sina "slag".

Ett annat "slag" är att få bort alla löv.....vilket blir en del med en stor ek på gården.   Nu har vi verkligen inte någon villatomts finich på vår tomt men det värsta måste i alla fall väck.  Så det blev gjort i helgen, i varje fall på gräset, under eken är det krattat men inte bortfraktat - än......

För övrigt är det nog "vintersäkrat".......å alla däck är bytta.....

Vi hörs!Maggan

 

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation