Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Veckobrev för er som vill följa hästlivet på Ekdal! 

 

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>


 Träning av två prinsar!

125763200_10164132932311337_4359530545875635824_n.jpg

126006122_10164130183396337_4555615067032817618_n.jpg

Digitalt på olika sätt!

126884237_10164137701996337_8073196795570021064_n.jpg

127043935_10164143694806337_7403567337258316197_n.jpg

 

v 46-47 november 2020

Ytterligare......

.....två veckor har rasslat förbi i dessa Coronatider.  Har ju inte gått någon förbi att restriktionerna har skärpts och det är bara att rätta in sig i det.  Våra tanker går till alla som sliter i vården och de som drabbas av detta enlände. 

Mycket snack om munskyddets vara el inte vara, men det är ju faktiskt tillåtet använda, inte förbjudet liksom.  Sen gäller det ju att använda det på rätt sätt, byta ut ofta osv osv.  Tycker man i media ser många som använder i andra länder där det är tvång å där det sitter allt annat än bra.  Kan nog lätt bli en falsk trygghet.  Sen är det nog inte så nyttigt att andas i dem för länge, måste bli syrebrist.....med andra egenheter som följd.

Hur som så, hålla avstånd, tvätta händerna och begränsa sitt umgånge - det är ju det enda rätta. Allt för att skydda sig själv och alla andra.Är verkligen ingen "expert"  men försöker ha sunt förnuft.  

För är det något man i alla fall vet, det är att OM man blir drabbad så vet man inte hur sjuk man blir....... men nog om detta - det blir ju tillräckligt  om det här i andra forum......

Men av....

....ovan anledning så ställde jag in min TränarRaodTrip till Falun och Storvik då det så klart inte var läge för att byta region och ha träning på annan ort och sova borta osv.  Det kändes inte rätt.

Träningar här hemma fortsätter då det går att genomföra med distans och få människor i ridhuset.  Tacksam för min tränarmanick som gör att man verkligen inte är i kontakt och de flesta har egen hörsnäcka.  

Just nu har jag veckoträningar i Nyköping varje torsdagkväll samt stycke träningar här hemma på ridbanan så klart.  Underlaget är ju så bra och funkar i "ur och skur".......  men så klart november har ju varit så milt så om man bara inte räds att rida ute så funkar det ju.

Sen så klart Ridesum -  perfekt om man vågar sig på  tekniken och ha det som komplement.   Ersätter inte träning "live" men är helt klart ett bra sätt att hitta kontinuetet - speciellt nu i Corona tider.

Hästarna då?

......ja det jobbar på så bra båda två.  Seflie åker jag kontinuerligt med till Lövsta o träning för Tinne. Det är samma sak där att det funkar att genomför på ett coronasäkert sätt vilket verkligen känns jättebra i denna trista tid. 

Jobbet  fortsätter med Selfie att befästa, stärka och bygga honom.  Har varit inne i en sväng där traven har känts svår då han "stövlar på" och har varit svårt att få att vänta men bara senaste dagarna har det lagt sig och känns bättre.   Har återgått till träns då han just nu verkar trivas bättre på det.  Är lite klurigt med kandaret då han är rätt känslig vad han gillar att ha i munnen så det är ett trixande.  Fick låna några stänger från Lövsta för att prova för man kan ju inte bara handla nya bett rätt upp och ner, de kostar ju en del.  Nu är ju inte ett kandar ett måste på nått sätt men när det funkar så ger det en bra hjälp på en så stor och energisk häst för tanten på ryggen.

Galopparbetet känns lättare och byten är verkligen befästa och vi leker med serier.  Känns väldigt bra att det är "på plats".  Nästa på agendan är att från samlingen kunna vända lite, det som ska bli piruetter och även här känns det som vi är på rätt väg.  Kul!

Så det är verkligen verkstadsarbete just nu så att det inte är några tävlingar spelar ingen roll. Sen gör jag en grov plan inför nästa år, så får man se om det blir någon säsong eller inte...... 

Sicken tur att jag inte har tävling som slutmål  ;-)  Älskar att träna och rida denna gudomligt vänliga och fantastika häst  ;-) som är vår!

Troll.....

....jobbar också på jättebra och det är verkligen superkul att se hur han blivit så stark och atletisk i kroppen!  Och mer ska det bli  så vi har en träningsplan - allt för att han ska ha kondis och kropp för kommande tävlingar.  Men samma där, om det blir något......tills dess tränar vi och försöker lära oss så mycket som möjligt av sportkörning.

Helgerna försöker vi nyttja ljuset för konditionsträning och intervaller i vår backe.    Veckorna blir det ridning, tömkörning samt så klart dressyrpass som både blir på ridbanna i lampas sken men också i Visbohammars ridhus där vi tacksamt får köra i när alla uppsuttna tränat klart.   

Något vi gör mycket Anders och jag är att vi filmar våra träningar vilket är jättebra redskap att kolla på efteråt, när man har känslan kvar i kroppen och kan få se hur det såg ut.  Det är väldigt utevecklande för stunden också att gå tillbaka i tiden och faktiskt se hur det utvecklas.  Det är lätt att inte tro det gör det emellanåt - då är det bra kolla på små filmsnuttar.....

Är verkligen.....

.....jättekul och så härligt att vi har detta tillsammans Anders och jag å då speciellt i dessa tider.  Att gå här hemma på gården och ha hästarna att jobba med gör att man kan förtränga allt vad corona heter.  Det är tacknämligt känner vi! 

Nu jobbar ju Anders i Nyköping men har ytterst lite kontakt med andra.  För egen del är det bara jobba hemifrån med stadsjobbet och kommer så förbli för lång tid framöver.   Man vänjer sig med alla digitala möten och att jobba på distans, så klart saknar jag att träffa mina kollegor irl men samtidigt är det skönt slippa pendla.  Så inget  ont som inte har något gott med sig......

Sen tror jag vi hade den här skiten i våras när vi hastigt blev sjuka med alla symptom.....men vem vet....hur som märkligt var det.  Antikroppar el inte är ju inte att lita på (jag hade inga i juni - 3 månader efter jag var sjuk).

Att göra ....

....när man bor på gård det finns det!  Alltid något som ska fixas till eller nya ideér som föds fram.  Som tex att vi i helgen har rensat i källaren och frigjort yta för att få till Moas hemmagym.   Blev fart på det iom Corona och olämpligheten att besöka gym och då Moa tränar väldigt mycket så fick det bli till att få till det här hemma.   Så som sagt -  inget ont som inte har något gott med sig....... och vem vet även Anders och jag skulle behöva jobba lite med kropparna på annat sätt än det som gården ger.......kanske.....

Å med hästarna är det klippdax och nu är både Troll o Selfie klippta vilket är skönt.  Både supersnälla och enkla att klippa vilket är toppen. Åsså kollat masken och klarat av den biten - det ska ju skötas det med.

Åsså lilla fantastiska Silver som vid årsskiftet blir 30 år!  Pigg och glad och som gärna tar en runa på ridbanan i sin egen takt samt hänger med på koppelpromenad med Fiffi. Fina, fina ponnyn!  Tänke så  långt liv  - och omräknat i människoår -  96 år!

En annan sak....

....som också blev pga Corona var den digitala kursen som Karin Mårlind-Strauss hade i helgen -  en föreläsning om hur ma tränar sin häst stark, frisk och atletisk.  Mycket givande och intressant och applicerbart för alla disipliner! I Zoom var det denna gång och det funkade utmärkt!

Mer sånt  hoppas jag - både bra för miljön och att man spar tid!  Så inte bara nu i Corona tider utan även sen!  

Vi hörs!Maggan

 

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation