Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Veckobrev för er som vill följa hästlivet på Ekdal! 

 

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>


130397828_10164180983271337_8992227124895794916_n.jpg

Träning för Karin

129977478_10164178986566337_432500992697311129_n.jpg

Kvällsjogging med stretch....

 

v 48-49 november/december 2020

I Coronabubblan......

.....rullar dagarna på och som en pensionär vet jag inte alltid vad det är för dag  ;-)  Jodå, jag vet när det är helg, utan det är mera veckodagarna som blandas samman.

Ja, herrejösses, inte kunde man väl tänka sig att man skulle vara i den här situationen men precis som med det mesta så vänjer man sig vid det mesta.  Lider mest av att inte kunna träffa Mamma. 

Är mestadels hemma på gården men när man ska i väg på något så gör man det på ett coronsäkert sätt.  Så ja allt går, man vänjer sig med enbart distansarbete och alla möten digitalt, tom läkarbesök sker digitalt.......och en å annan kurs, både via skrivbordsjobbet men också i hästvärlden, denna gång en digital föreläsning från  Magic Park Stables.  Hopp, dressyr och islandshästen var i focus.  Intressant!

Hästarna då....

.....jo de mår finfint och är pigga och glada.  Lite trist i hagarna med allt blött och även om vi grusat så blir det ju ända "slabbigt".   Men vi lägger in lite olika trädslanor att mumsa på så lite har det att göra.

Fick möblera om lite i hagfördelningen igen då Troll o Zigges "lekar" blev väl livliga så det var bara en tidsfråga innan någon skulle bli skadad så nu är det återigen Silver o Troll som går tillsammans och för honom visar Troll respekt.  Återigen har lugnet i hagarna infunnit sig.  Det är bra att man kan vara flexibel och ändra om när det inte funkar.  Sen kanske den "flock" är den bästa för de flesta hästar men på det sätt vi har häst och de förutsättningar det innebär så får det bli lite "en häst i var hage".   Hur som så står de vid staketen å har "konferens" med varandra.

I deras....

....jobb så är de verkligen arbetsvilliga och jobbar på toppenbra! Selfie åker jag fortsatt frekvent med till Tinne.  Känns verkligen bra att ha kontinutet i träningen.  Har också lyxen att emellanåt även få Ninas ögon till min hjälp. 

Är verkligen en energiboost i dessa tider att kunna ha dessa tränngar för man behöver ju alltid hjälp och framförallt nu under utveckligen av Selfie.

Tycker traven har blivit lite mer balanserad och lugnare i sin takt. Sen är den svår och det är lätt att det rinner i väg.  Men hittar våra "moments" å då är det magiskt så det är bara att leta efter de ögonblicken å se till att de blir flera!

Förutom "gå i skolan pass" (ridhus/ridbana) så jobbar han i lina eller töm, går i skogen och nu även intervallträna i vår låååååånga backe!  Perfekt!

Trollis han utvecklas så det slår gnistor om det!  Vi kör i ridhus 2 ggr/vecka och varierar mellan koner och dressyr.  På helgerna när vi har ljuset att tillgå så kör vi grusväg och även för hans del intervalll tränar i backen!   Målet är att ha honom starkare till vårens tuffare tävlingar!    Åsså lite uppsuttet från min sida så klart.

Var också med på träning för Karin Söderqvist på Duveholm och det är för mig så roligt sitta på läktaren och titta på Anders och Troll och deras utveckling.  Imponerande!   Är grymt att "se bort vagnen" och se hur Troll jobbar på som om den inte fanns och går i fin bärighet och form.   En ny värld - helt klart!

Träningar.....

....för mig rullar på trots läget.  Är veckoträningar bla veckoträningar i Nyköping.  Hade också en kombinerad programridning alt vanlig träning för Gnesta Ridklubb.  Rolig kombo och uppskattat.

I övrigt....

......är det försök till julmys i mörket och det har bakats både lussebullar och pepparkakor.  Julklappar har vi varit sparsamma med i flera år men nått blir det och vi försöker få till julen så gott det går i det läge vi är.  Hemma så klart.

Blir en hel del film och serier vilket är väldigt avkopplande - tom årets julkalender följer vi - det måste vara en Coronaeffeket  ;-)

Så till er Alla -  Nu håller vi ut!

Vi hörs!Maggan

 

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation