Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Veckobrev för er som vill följa hästlivet på Ekdal! 

 

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>


131078650_10164198443811337_413536312713700299_o.jpg

131390629_10164209521231337_317891458424983170_o.jpg

 

v 50 december 2020

Ytterligare......

.....en vecka har passerat och det händer väl egentligen inte så mycket, eller så gör det det.  Beror på hur man ser det.  Är ju lite ovanliga tider vi lever i och normalt hade jag väl "flängt" runt mycket mera och haft 1000 järn i elden..... allt från Friends, TränarRoadTrip till julbord och glöggmingel....

Men så är det ju inte i år och något gott som det har med sig är att man är mindre stressad och hör och häpna första gången på alla år som jag inte är förkyld denna period!  Det känns skönt!

Restriktionerna....

.....är ju som det är och med dom kom det också ett tävlingsstopp fram till 30/6.  Som mottagits med blandade känslor, minst sagt om man läser trådar i sociala medier.  Vilket man kan förstå då det faller mellan stolarna  med logiken för vissa saker och man kan undra hur det kan gå för sig med andra aktiviteter som har bra mycket nmera kroppskontakt osv.....

Men med allt med denna pandemi så är det emellanåt förvirrat allt från senast i dag med det extremt dåliga SMS som gått ut till oss alla, hur tänkte man där?!?) till munskyddets vara eller inte vara.....

Känner spontant själv att det är att gilla läget och helt enkelt sitta still i båten.......hur trist den än kan kännas.  Det borde alla förstå, ung som gammal.....

Så klart vi alla vill tävla osv och kan förstå både ungdomar som har "åldern emot sig" och denna tid ramlar förbi till unghästar som missar div championat osv.  Eller de som är yrkesverksamma och behöver kunna visa sina hästar.  Men herregösses man har väl inte bara häst för att tävla? Det borde väl vara självklart för de allra flest. Att utbrista att motivationen inte finns om man inte får tävla det är befängt!  Chilla lite liksom....

För egen del ......

.......är det ingen panik på nått sätt så jag har fullg upp med att träna och utbilda Selfie och tävling känns verklingen inte viktigt just nu (å faktiskt i mitt fall, aldrig.....)

Anders och Troll finns det så klart kanske mer sug för att få komma ut och fortsätta prova sina vingar, men även där får vi hitta på annat för att samla erfarenhet. Där är det ju nyhetens behag som pockar på å att vi är ivriga att lära oss själva tävlingsmomentet, men även här finns det massor att göra och lära utan att tävla!

Hur som så känner vi att vi alltid varit så priviligierade och kunnat göra i stort vad vi vill,det  har funnit katastrofer som svenska folket gått igenom allt från tsunami, Estonia till skogsbränder, översvämgningar till torka! Men för de allra flesta av oss har det varit rubriker och nyheter och inte drabbat oss själva som personer.

Vi har nu varit i detta i i snart 10 månader, å ja astrist.......men tänk generationen före oss, dvs i mitt fall min mamma som är född 1934, hon har upplevt kriget 1939-45, om än inte så gammnal, där det var ransoneringskort, mörkläggning, tysktåg som passerade, brist på varor och ja rätt så mycket jämmer å elände även om inte Sverige direkt var med i kriget......Å det höll på i 6 år!!

Å visst vi lever i en moderna tid eller vad man ska kalla det men ibland så tror jag man får fundera över den "bortskämda" tid vi har levt i och faktiskt tugga i oss att det är annorlunda nu och kommer nog så förbli ett tag. 

Det går inte att flyga världen runt för semestertripper eller kunna "göra vad man vill" (om man har råd......) för helt plötsligt är vi begränsade och måste rätta in oss i ledet..... helt enklet bita ihop lite.....och det kan hästfolk ju vara rätt bra på!  Och ha tålamod....å ha perspektiv på tillvoron!

Så i vår lilla bubbla....

......rullar gårdslivet på och det är väl tur det. Mörkret är ju nått att brottas med då vi på helgera har jämt skägg att hinna med allt vi behöver göra i dagsljus.  Altlså, mörkt kl 15........

Hästarna är duktiga och jag har flitigt åkt till Tinne för att verklgen "mjölka ur" det sista i träningar innan de far till Wellington (för i skrivade stund är det vad jag vet att de ska komma i väg).  Selfie jobbar på så fint och många saker är verkligen på plats! Duktig han är!  Sen gäller det att jobba "lagom" och inte bli för trött i kropp eller för den del knopp!  Så i veckan blir det lugnare då det är vaccination på agendan.   

Är "bortskämd" med att ha nära till Nina som är mycket bra hjälp och komplement och nu är min tid räcker till mer då all pendlingstid går bort så har vi 2 tillfällen i veckan vi ses varav det framöver ska bli ett pass på töm där Nina får tömköra honom och jobba med "små steg"  helt enkelt "trampskolan"   :-)

Trollis är också superduktig och utvecklas verkligen med raketfart!  Å Anders med  :-)  Fick äran att provköra häromkvällen å det kan jag säga, shit så svårt....... vilket jag hade klurat ut redan men fick det svart på vitt där på kuskbocken!

När Troll nu är "up coming" så har vi gjort en vet check för att stämma av vart saker o ting står. Veterinärmässigt är han UA med perfekt böjprov osv.  Men då vi jobbar med en skevhet, som blivit väldigt mycket bättre sen vi fick honom, gör det att vi söker alternativ som är något mer än den massage Gabby von Eckerman gör. Så vi fick träffa Linda på Hölökliniken som kände igenom Troll och nu har vi ett "strech & rörelse schema" vi ska följa tills vi ska på återbesök i slutet av januari.   Finns alltid något att jobba med!

En till som.....

......känns mycket fräsch för sin ålder är vår fina Silver som är så pigg och glad för sin ålder, Man blir så varm i hjärtat att se hans pigga ögon och nu när han och Troll återigen går tillsammans själva så är han så nöjd,  Troll är vänlig mot honom och tar saker i Silver takt vilket är bra.  Å Zigge är nöjd i sin egna hage.  Står i lugn och ro  och tom krubbiter mindre.

Till sommaren kan de nog gå tillsammans igen när det är större ytor att vara på.

Med julen.....

....för dörren så försöker vi få det så stämningsfullt det går och det ska frossas i julfilmer, tända ljus, god mat och tom kollar vi julkalender i år!   Den har en härligt "tvist" på skillande menllan 1920 och 2020,,,,,

Kan rekommenderas!

Träningar....

......för mig rullar på i mitt närområde och Nyköpingsgänget är flitiga och där är jag varje vecka.  Med hörsnäcka och avstånd funkar det ju fin fint.

Alla dömningar jag var bokad på efter jul är så klart i inställt och jag får se hur det blir med input att hålla gång det.  Digitala programträningar?  Kan det vara nått?

Vi hörs!Maggan

 

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation