Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Veckobrev för er som vill följa hästlivet på Ekdal! 

 

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>


134348052_10164251651461337_7232968664214308017_n.jpg

133505383_10164245615566337_6970660737450702603_n.jpg

 

v 51-52 december 2020

Jul & Nyårshelgerna......

....har rullat förbi och i vår lilla bubbla har det varit bra dagar med en perfekt blandning av "rast och vila" samt hästpyssel.

Facetime med mamma  och svärföräldrarna på julafton så de fick vara med på julklappsutdelningen, för tänka sig det hade kommit några klappar i år igen......   ;-)

Julafton bjöd även på solsken (!!) så vi var ute på en långpromenad Anders och jag vilket var väldigt skönt!   Efter det blev det en tur i skogen med våra pållar och de var som små popcorn båda två - haha glada och nöjda hästarn helt enkelt!

Juldagen och grillning på vår rastplats i goda vänners lag - en tradition "någon av juldagarna".  Självklart coronasäkrat  ;-)

Nyårsafton blev festlig ála Ekdal och det är inte första gången Anders och jag har middag på tu man hand  en nÿårsaftton så det var inget ovanligt i sig!  3-rätter med goda drycker, summering av året och sen "som vanligt" dans  ;-)  Man har inte roligare än man gör sig - inte ens på två!

När det blir extra.....

...lediga dagar så här så är det så skönt att hinna med allt med hästarna och göra det i dagsljus!  Bara en sån sak!

Blev vaccination 17/12 se efter det några lugnare dagar men sen har vi kunnat jobba på som vanligt. 

Selfie har varit sista gången till Lövsta för i år - nu åker de till Wellington och kommer hem i april igen.  Blev som en liten examenspass för 6-års året.  Jobbar på så fint med allt och även om traven är "lite jobbig" då han har så mycket framåtvilja och det rinner i väg så hittar jag mer och mer highlights där han hittar balansen och bär och skjuter på rätt sätt i en bra takt.  Då är det magiskt!  Så jag vet vad jag letar efter......

Galoppen är mera på plats och lättare att reglera utan att tåget går och där jobbar vi med olika samlingsgrader och att vända.  Även här, när det blir rätt tajming så har han så lätt för det.     Så nu ser jag med tillförsikt framemot 7 års året!

Troll....

....utvecklas också så det står härliga till.  Vi gjorde en vetcheck och han dansade igenom den utan några plump i protokollet.  Dock har han en skevhet som vi jobbat med hela tiden men som Axel tyckte vi kunde prova att göra ett program med deras equiterapeft, så sagt och gjort, vi fick tips och nu kör Anders det frekvent och tammetusan har det inte blivt lite mer liksidigt och med en lättare front!  Återbesök i  slutet av januari så då vår vi se vad Linda säger.

Vi jobbar ju även med Gabbie von Eckermann som gör djupgående massage i 1,5 timme på dem och även där fick han tummen upp att vi är på "nått" som hjälper honom.

Körkurs i dagarna två för Karin Söderqvist stod på agendan och det är verkligen en fröjd att se dem jobba.  Sån utveckling!  Jag är mäkta stolt  ;-)

Märks verkligen att allt dressyrjobb i vagn för susen och vi är tacksamma kunna nyttja Visbohammars ridhus för att ha tak över huvuet och slippa allt regn.........

Sen så klart så konditionstränas det i vår backe i intervaller och han gör det nu "lätt" utan att pulsen skenar (har pulsmätare).  Så nog börjar kondisen komma på plats!

Silver.....

.....vår fina gentlemna som vid årsskiftet blev 30 år och det firades så klart med en egen tårta och allmänt extra omvårdad!  En fröjd att få ha denna gamla herre i vårt stall och han bär verkligen åren med den äran!  Så fräsch och fin!   

Årsresumé....

.......brukar jag förhålla mig till i denna sista uppdatering för året och om jag läser förra årets summering 2019-52 så har det hästmässigt och på gården varit ett väldigt bra år!  Så tacksamt ha denna hästbubbla att vara i och inte behöva tänka på covid19 hela tiden.....

Selfie är en fröja att rida och träna!  Så vänlig och mjuk i sitt sätt att vara men också energisk och "het" som kräver fullt focus av mig. Men jag tycker vi "gift" oss bra tillsammans han och jag.  Så stolt och glad att byten är på plats, det är alltid lite "nervöst" då det inte får bli fel, för orena byten å dressyrtävling går ju inte ihop sig om man vill få några poäng.....

Tacksam för att hjälp av Tinne och vi har i år tränat frekvent med kontinuerliga resor till Lövsta.   Har också förmånen att ha Nina tillhands som komplement  vilket är lyxigt!

Hann göra hela 2 starter i år, ett 6-års program och sen en vuxenhäst MsvB2 och det med bra resultat och prestation!  Han är så duktigt på tävlingsbanan och i stort "som hemma" att rida!  Är så tacksam för det då Bonsay var raka motsatsen.

Min tanke var att inte tävla så mycket i år, å så blev det ju verkligen iom Coronan men tror inte det hade blivit så mycket mera i alla fall.

 Mitt mål är att komma ut mera som  7åring å hur det blir med det iom tävlingstopp det får vi se.  Spelar inte så stor roll, jag är lika nöjd över att få träna och utvecklas!

https://tdb.ridsport.se/horse_results/158116?time_span_end=2020-12-31&time_span_start=2020-01-01

Troll - ja herrejösses vem hade trott det skulle bli så här med honom! Av en slump blev det att vi provad att köra, å sen var Anders helt "körd!!  Sjukt kul!   Så nu lever jag med en make som "äter/sover/andas" sportkörning!  I love it/him!

Å vilken resa de (vi) har gjort,  Från början körning 1 gång i veckan med lånad grejor (av ägare Jill) till att nu ha både maraton- och precision/dressyrvagn och en fin Zilcosele samt vara kvalade och klara i alla 3 momenten till LA!

Samt lärt känna massa körmänniskor och lärt oss supermycket om sportkörning med vad det innebär! 

Blev verkligen som ny energi i hästlivet och som groom har jag fullt upp att göra framförallt i maratonen samt att  hjälpa Anders i dressyren från backen.  För även en körhäst ska ju jobba i rätt form med samma grundjobb som uppsuttet.

Tacksama vi hann med några tävlingar innan det stängde ner för det var bra att få prova sina vingar och ha något att jobba efter inför 2021!

Silver...... ja som sagt en pigg pensionär som gärna tar sig en sväng om på ridbanan i egen takt gärna "lekandes" med matte typ "följa John"  eller PW med oss på koppelpromenader.  Det är fullt tillräckligt för honom och han har det bra i hagen med Troll som verkligen är supersnäll med honom.  Innerst inne vet vi att "bäst före"kanske är passerat snart, men vi hoppas på extra lång hållbarhet.......  ;-)

Gården.....

....i år har varit mest underhåll men också helt nytt staket för vinterhagarna.  Vi borde målat om stallet men det blev inte av och kanske inte så att det  "brann i det" men 2021 måste det nog göras....... med 11 år på nacken så har vind och sol gjort sitt.

Efter moget övervägande så sa vi ja till en inackordering så i maj flyttade Sofia och Zigge in.  Vi har ju egentligen inte tänkt ha inackordering men just med detta par kände vi att skulle passa bra hos oss.  Blir ju lite speciellt när det bara är en box och lite väl privat samt att vi gillar att rå oss själva.  Men det är också trevligt med sällskap samt viss avlastning när vi tex ska på weekendtävlingar för även om Moa kan hjälpa till så kanske det inte alltid passar.   Å till hösten 2021 flyttar hon ju för universitetsstudier........ (men första jobba på Astra Zeneca efter gymnasiset är slut i januari).

Som tränare.....

......detta märkliga år har det ändå hankat sig fram ganska normalt.

Är först på hösten som TränarRoadTrippen till Storvik/Falun har fått ställas in.  I övrigt har vi ju hörsnäcka och det spritas å hålls distans så bla veckoträningarna i Nyköping har flutit på nästan som vanligt.

Samt en hel del Ridsum träningar för dem som vågar sig på den tekniken.

2021 då......

....vad förväntar vi oss?  Jo så klart att detta coronaelände ska gå över och att vaccinationen går smidigt och snabbt och att vi därefter kan återgå till det "normal" . Vad nu det är?

Någotstans hoppas jag att man kan fortsätta leva lite i sin bubbla, inte "fara och flänga" i vått och torrt och kanske ha än mer mijötänk.  För inte bara coronan oroar utan även vårt märkliga klimat.....

för det kan ju inte undgå någon hur det "spårat ur"?

I vår bubbla så hoppas vi att alla får forstätta vara friska, att alla djuren fortsätter må bra och att även om några har "bäst före datum" i faggorna ändå kan få hänga med ett tag till. Å när det är så dax så får vi ta vårt ansvar hur jobbigt den än kommer bli.

Att vi forsätter utveckla och underhålla gården och gör det med den entusiasm som vi hittills haft.  Är ju vårt paradis!

Så till Er Alla från Oss Alla -  GOD FORTSÄTTNING PÅ 2021!

Vi hörs!


Maggan

 

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation