Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Veckobrev för er som vill följa hästlivet på Ekdal! 

 

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>


158176876_10164460904696337_2843660203712756401_n.jpg

155288820_10164446147846337_6648207599050416777_n.jpg

156704981_2863861577184770_8715749974024617723_n.jpg

157917847_282938416531269_1987790158550928184_n.jpg

Nybadad pensionär.....

 

v 7-9 febr/mars 2021

Ja vad säger man......

.....om läget som nu hästvärlden hamnat i?  Sicket elände......

Helt rätt att sätta stopp för tävlingar för att få stopp på smittspridningen.  Och vi borde ju alla ha "tränat" på detta iom den pandemi vi varit i över ett år?!    Samma ska gäller ju, håll i, håll ut och håll avstånd!   Stanna hemma med din häst om du är minsta osäker på hälsotillståndet och ta för vana att veta normaltempen osv osv.

Smittor förekommer hela tiden, kolla  tex på

hwww.travsport.se/hastvalfard/smittskydd-och-vaccinering/smittoinfo/

Ha sunt förnuft, sprid inte rykten!!   Men ta detta på största allvar!

Träna, njut av våren och umågs med din häst - och sen hoppas vi att detta "blåst över" på en månad.   Coviden får vi dras med och där hoppas jag att vaccineringen tar fart.  Önskar man kunde sia in i framtiden och att det om 1 år är "som vanligt" - dvs man är fullt upp i tävlingssäsong, domeri, träningar osv osv.......och kan återigen umågs med folk "utanför familjen":

Det är ju lätt....

....att man både tappar modet och farten när man är i denna bubbla men samtidigt så är vi hästmänniskor också lyckligt lottade som har det intresse vi har och "uppdraget" att ta hand om våra hästar. 

Anders och jag har många gånger sagt "vad hade vi gjort om vi bodde  i lägenhet i stan och var i behov av restaturanger, teatrar, ute liv osv osv...."  (nu är det verkligen synd om näringsidkare i de områdena....). 

I vår bubbla på gården är det nästan som vanligt och vi är aldrig sysslolösa.  Men visst saknar vi tävlingar och allt det för med sig både i planering och att umågs å träffa andra hästmänniskor.    Men det är som sagt bara att "hålla i å hålla ut" å nu med båda dessa virus som härjar!

Så för att.....

....skriva om något roligare så är i alla fall alla våra djur friska (peppar peppar) allt från häst till höns!

Med två som har nått en aktiningsvärd ålder, Silver och Fiffi så är man alltid lite extra vaksam för hur de för sig.  Man vet ju att "bäst före" datum är lite passerat men man vill ju ha dem kvar "för evigt".  Hur som, just för tillfället så finns det inte en stillsymmelse till att de vet om sin ålder  ;-)

Troll och Selfie jobbar både på väldigt fint! För Selfies del känns det som vi har tagit ett steg i rätt riktning med travarbetet och funnit ett mera lugn i takten.  Sadeln har absolut bidragit men sen är det en mognadsfråga också där balansen utvecklats.

Troll forsäter genomgå en "förvandling"  och är verkligen på G att vara i väldigt bra form. Både gällande ork men också i smidighet och lösgjorhet. Så häftigt se dem jobba i vagn!

Vi jobbar båda hästarna aktivt med massage och balansövningar på plattorna och de uppskattar det.  Fick en avstämning och tummen ipp av Gabby von Eckermann som kom och gjorde en genomgång på 1 1/2 timme per häst!  Härligt!

Tycker filmen som finns på bla Tidningen Ridsport är väldigt bra och där övningarna vi gör finns efter halva ungefär:

https://www.tidningenridsport.se/ridsportplay_rehab/

Så in å kolla å "gört"  =  friskvård av din häst!

Att då....

....inte få tävla just nu kan ju kännas lite rumphugget som sagt men vi har förlikat oss med det och fokuserar på att träna.

Jag har som mål i år med Selfie att kunna rida igenom ett 7-årsprogram och om det sen blir i skarpt läge eller inte det spelar mindre roll.   Hade anmält oss till programträning 14/3 för att då rida en MsvB program men med rådande läge så ställde jag in det.

Hur som, är det för mig viktigt ha ett mål där vi har något att jobba mot.  Sen får man revidera det efterhand med känns bra att ha det så.  Och som jag sagt så många gånger förut, för mig är inte tävlingen slutmålet utan det är att nå det uppsatta utbildningsmålet jag satt upp  :-)

För Trolls dels känns dey kanske lite mer träligt att inte ha tävlingar att jobba mot men som det är i dessa tider så får man tänka om.....så vi riktar in oss på kurser istället och då framförallt där det finns maraton-  och precisionkörning.  Sen får vi se med "hästsmittan" hur det går med det.  Första kursen av den kalibern är i maj så vi lever på hoppet att vi ska komma iväg på det.....

Gården....

.....och med våren för dörren så finns det alltid att göra. Mocka hagarna, kolla över staketen, städa, ja listan kan göras lång.

Ett "mål" vi haft är att köpa egen traktor vilket vi nu har lyckats göra.  Vi har ju haft "delad vårdnad" om vår grannes traktor men den orkar inte riktig med allt vi vill göra då den gått många timmar.  Hur som - så glada att fått vår egen och dessutom med en betesputs!   Man ska aldrig sluta drömma  ;-)

Vinterlandet vi hade i några veckor blev snabbt "vår" (även om det är kallt igen) och vi var lite undrande hur vår ridbana skulle bli. Skulle det bli is när det blev töväder?  Och svaret är "nope" !  Utan på bara typ ett dygn så kom reitexen fram och ingen is i sikte. Väldigt bra!  Så jag säger det igen - sjukt nöjd med detta underlag!

Man ska aldrig.....

....sluta utvecklas eller hur?  Så på uppmaning av Karin Mårlind Strauss från sportkörningsvärlden så kommer jag gå aspirantutbildningen för att bli domare i körning.  Blev antaget på mina övriga meriter så det känns väldigt roligt! Inleder med digital kurs nästa helg!

Att gå vidare inom uppsuttna domeriet känns lite stoppigt just nu då det inte blir något dömt å att nå upp i minimikraven med ett visst antal dömningar i MsvC känns helt "omöjligt"........  :-/

Vi hörs!


Maggan

 

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation