Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Veckobrev för er som vill följa hästlivet på Ekdal! 

 

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>


 

v 10-13 mars/april 2021....

.....ja veckorna rullar på och det gör också den bubbla vi är i.  Covid19 är "vardag" och man håller i å håller ut och håller avstånd.  Jag som är kramig av mig får verkligen håll mig på min kant  ;-)  Tur jag har Anders och Moa å krama.

Kram blev det hos Mamma som jag var hos för några helger sen, hon är färdig vaccinerad och jag var nyligen testad negativ så det kändes väldigt safe!  Så skönt att få krama om sin gamla mamma!

Hästarnas "pandemi" dvs EHV har hanterats bra och börjat lugna ner sig i alla fall och om vi alla bara "tänker till" som vanligt att inte beblanda oss på felaktigt sätt.  Självklart eller hur?

Som tränare....

.....rullar det också på, jag har mina veckoträningar i Nyköping där ett flitigt gäng tränar på finfint och detsamma med de som kommer hem till Ekdal.  TränarRoadTrip till Storvik/Falun är också på rull en gång i månaden och när tid finns så blir det en sväng förbi Märsta också.   Samt digitalaträningar så klart - ett mycket bra komplement.

Så trots pandemier så har jag samma "kundstock" som vanligt vilket är jätteroligt.

Jag jobbar ju inte som tränare på heltid då jag är anställd på 80 % på BankID men nu med insparad pendlingstid så är jag än mer flexibel att hitta tider för träning. Det är perfekt.

Domeriet.....

.....ligger så klart nere men det har varit en digital kurs i alla fall. Och det har varit några programträningar.  Men inte mycket mer än så, känns väldigt avlägset att döma skarpt. 

Men då får ma förkovra sig och jag var som sagt på aspirantkurs för domare dressyr sportkörning. Superkul och väldigt bra kurs trots på digitalt.  Verkligen roligt "få in foten" i en annan värld.  Dock är ju bedömningen i stort densamma, förutom skalan där 5 är godkänt.  Vi fick döma "youtube klipp" vilket gick utmärkt att göra som komplement för irl.   Nu får vi se nästa steg, det är ju som det är med tävlingar så någon bisittning är ju svårt just nu.

Hästarna.....

..... ja det jobbar på så fint.  Med en lite paus för Troll då han fick ett fult sår i hagen som det var tveksamt om det behövde sys men med efter veterinärkoll så beslöt vi att tejpa det och det har gått jättebra.  Läkt fint och är nu mer eller mindre utläkt  - phu.

Så när han var "justerad" så fick Selfie rycka in som vikarie på körkursen för Karin Söderkvist vilket blev jättebra. Anders fick toppentips med tömkörningen (nej någon vagn ska det inte bli om någon trodde det  ;-) Focus på position och placering så att inte Selfie "flyr" från Anders.   Kul och nyttigt!

 Väl i gång igen så har Troll gjort ett jättefint jobb och vi har nu kunnat köra grusväg på kvällarna iom att det blivit ljusare på kvällarna!  Så skönt!   Å i brist på tävlingar så riktar vi in oss på kurser i stället.

Bla hos Karin i Värmland och då på Kil, så det ska bli roligt då det blir både maratonhinder och koner.

Selfie tuffar också på "enligt plan" och det helt otroligt att det snart gått 2 år sen vi köpte honom.  Gisses så tiden rullar på, den med!

Det har sina utmaningar att utbilda en sån här kille med mycket energi och talangfull, lär sig lätt men det kan ju lika gärna vara sånt som är "fel" så det gäller ha tungan rätt i munnen.   Tycker mycket, mycket om honom!

Är tacksam för den erfarenhet jag har men emellanåt blir jag ändå osäker jag är på rätt spår så då är det bra ha trygghet på backen vilket är Nina här hemma och även Anders som trots att han inte rider har ett bra öga.  Tinne är på väg hem från Wellington så snart blir det dax för Lövsta igen.  Det ser vi framemot.  Att träna och utvecklas är ju målet där sen tävling är en extra "topping" som man ibland kan vara utan, nu när det är som det är.....

Blev dock en programträning hos Emelie Brolin på Brolöten och det blev en bra kickstart även om det kändes grymt ringrostigt.  MsvB2 red vi och det blev 67 %.  Travprogrammet var "svagheten" och det håller jag helt med om, "surfar" mest runt just nu för att inte tända honom för mycket för då blir det så svårt.   Galoppen var höjdaren med bla  7,5 på bytena.    Nu är jag ju yrkesverksam så jag har möjlighet tävla så jag har anmält oss till Strömsholm 30/4 och då en MsvB1.  Lite topping helt enkelt.

Så allt......

....rullar som sagt på i dessa knasiga tider och vill ni ha mer input från vårt liv så följ oss på instagram på osmunddressyr eller på FB i gruppen "Ekdals Dressyr & Utbildningsstall".

Nått om också rullar är vår "nya" traktor vi äntligen fått möjlighet att köpa - med betesputs å allt.  Känns väldigt bra!

Vi hörs!


Maggan

 

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation