Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Veckobrev för er som vill följa hästlivet på Ekdal! 

 

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

IMG_5725.JPG

Finast hästen!

IMG_5728.JPG

Finns olika sätt gosa -  vår fina häst!

IMG_5718-2.JPG

Bästa Maken fixar!

IMG_5722.JPG

Stor & Liten  --   bra boende hur som!

IMG_5742.JPG

Gillas!!  Swish!

IMG_5744.JPG

Morgonpromenad!

 

v 13,  mars 2015

Årets första meeting......

.....har vi klarat av och jag är så supernöjd!!!

Strömsholm styrde vi kosan till denna gång. Närma och bra!

Två jämna rundor i både St:George och Intermediere 1!

65,26 % resp 64,82%  med endast smärre pilotmissar i framför allt

Intermed 1.   Person/ekipage bästa i Intermed 1.

Strömsholms nationella vårtävlingar var välbesökt  med många starter och väldigt hög nivå!   I alla klasser!  Kul!  

Arrangemanget i sig får  4,5 hästskor av 5 möjliga!   0,5 från topp och det berodde på tidiga stängningstider för kvällsmat för oss som bor på plats.  Man "orkar" inte montera ner boendet för att åka i väg och äta. 

Men stort plus att man tog Swich i kafeterian!  Gillar ju jag extra som jobbar på bolaget som står bakom säkerhetsdetalje i appen!

Bonsay...

.... får 5 guldstjärnor!!   Vilken utveckling i mognad och att våga ta sig runt banan!   Sån skillnad mot för 2 år sen!  (2013-07)

Övning ger färdighet och mognad likaså.  Sen ska man inte ropa hej, utan jag får alltid ha detta i bakhuvudet men nog lär jag säga att han är vuxen nu!  Så glad!

Blev 15 av 39 rest 18 av 38  och det är ju en bit till rosetter för det men i dessa sammanhang så  "tävlar" jag mot mig själv och sätter upp mål på vilka procent jag realistiskt kan nå i sammanhanget med konkurrens osv och jag hade 65 % som mål i Georgen och 63 % i Intermed 1 - och det nådde vi ju! 

Jag rider hellre på mer utmanande tävlingar å kanske t o m har "häng" än i mindre konkurrens och får en rosett......kanske märkligt resonemang men jag tycker det är mera utvecklade för mig som ryttare. 

Å det är SÅ kul att rida på stora meetings och samtidigt få se så mycket BRA ridning! 

Kollade stora delar av Intermed 2:an och det är alltid lärorikt!!  Vill dit!

Filmer finns  - men i telefon ena dagen (glömt ladda kameran).  Förhoppningsvis orkar jag ladda upp dem till nästa vecka......

Alla filmer som finns på mig å mina hästar finns via denna länk:

Filmer på mina hästar  där "länk till Youtube" tar er till rätt sida.

Bra hjälp....

......för att nå detta har jag självklart av min Bästa Äkta Make Anders men även denna gång av Ilona som var på plats och skulle tävla och det blev toppen att få hennes hjälp på fredagskvällens genrep samt på framridningen lördag.  Toppen!!

Sen är det alltid roligt att ha TantKalas gänget omkring mig och vi har både roligt och peppar varandra bra!

Är så otroligt tacksam att får vara med om detta! Den där veckan i januari när jag trodde att mitt kommande år skulle bli helt annorlunda har verkligen fått en att uppskatta sitt friska liv!  Love It!

Summa summarum!

Väldigt bra helg och nu ska vi träna på inför nästa meeting som blir i Lidköping i slutet av april (hinner med "en stycke"  tävling mitten av april).

Jag är också glad att vi kom i väg överhuvudtaget då jag inte blir av med den envisa förkylningen jag har i kroppen och hade t o m feber på måndagskvällen.  Men tack o lov så kändes det bättre ju närmare helgen vi kom!

Jag behöver bättre flås det känner jag  så jag hoppas att immunförsvaret blir bättre å att jag kan komma i gång med lite annan träning för att bli bättre i sadeln......

Innan vi åkte....

.... så kom jag i väg till Tinne för träning!  Årsdebut!

Härligt att vara i gång igen och jag var rätt förväntasfull när vi åkte dit.

Nu visade det sig att man hade bytt ut den stol Tinne brukar sitta i till en väggfast bänk - och det gillade inte Bonsay.....så han blåste upp sig och blev allmänt spänd och det blev ett rätt spänt träningspass med "jobbig form" osv som det blir då....... Hm - inget vidare genrep inför Strömsholm -  men till slut blev det helt OK.

Men var lite besviken när vi åkte hem att vi inte fick visa hur vi utvecklas medans hon varit i Florida....... 

Man är ju lite barnslig i det fallet och vill gärna "visa fröken" att vi gjort vår läxa.....

Men man jobbar med djur å det kan bli hur som helst i bland.

Nåväl hon såg skillnad ändå och efter helgens tummen upp i SMS så får vi visa vår bättre sida på kommande TantKalas i nästa vecka!

Cantaluppi och Silver....

...har haft det bra hemma.  Silver lär känna sina nya "fodervärdar" och Cantaluppi och Sandra likaså.   Till veckan är tanken att jag ska börja rida lite mera seriöst.  Nu har han bott in sig, jag borde vara tillräckligt pigg för att orka/hinna med två hästar och med Sandras toppen service så ska det nog gå.

Sandra mår bättre, börjat jobba igen men behöver lite mera tid innan det känns helt Ok att rida igen.  Börjar så smått med lugna hästar på jobbet innan premiären på Cantaluppi (som är lugn men inte ridskolehäst).

Påsken för dörren...

...och tänka sig så ska jag vara lite ledig från jobbet i stan och bara drälla här hemma. 

En å annan elev inbokad, TantKalas och sen i slutet av helgen är det dax för Storvik igen.  Denna gång är det fullt så tyvärr hinner jag inte med Märsta.

Passar på att önska GLAD PÅSK!

Sköt om er,Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation