Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Veckobrev för er som vill följa hästlivet på Ekdal! 

 

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

22281651_10157366950666337_8250878042150531988_n.jpg

Pannlampetid.....

22310665_10157355637476337_1613287371473038867_n.jpg

Mamma med till Tinne

22519411_10157435440126337_4017088503198362329_n-2.jpg

Anders in aktion - min hjälte!

 

v  41,oktober 2017

Intensiv vecka slutade i feber......

...så skulle man kunna sammafatta v 41......

för efter tränar-roadtrippen till Storvik och Märsta kraschade jag i feber och krånglande gallgångsmage. Surt sa räven och jag med men bara gilla läget och med feber är jag inte så "kaxig":......

Hur ska det nu gå med Finalen för Cantaluppi??

Men innan detta "elände"....

.......så var veckan bra med en toppenträning för Tinne med Cantaluppi där vi finslipade programdelarna och jag fick jättebra hjälp med travslutorna som är en utmaning och sen tajmingen i bytena.

Cantaluppi var i gasen och älskar verkligen att komma bort och "få visa upp sig".  För det är så han ser det, att "visa upp sig"  ;-) oavsett om det är tävling eller träning.  Så rolig att rida och en liten spjuver är han allt!  

Det jag framförallt är mest nöjd med är att han är så mycket mera lösgjord genom hela kroppen och är genomsläpplig på ett helt annat sätt än i början av vår "karriär". 

Läste vad vi gjorde förra året denna vecka 2016-41  å då nämner jag just att målet är att få honom mera "mellan hand och skänkel" och genomsläpplig!   Å nu är vi där!  Å nu ska det konserveras och förbättras och få till mera finstämdhet och samling och kadens......

Ändrat upplägg.....

.....blev det ju nu i och med att jag blev sjuk. Skulle hunnit med ett till Tinne pass men det gick om intet......men

i skrivade stund så känns det bättre och jag räknar med att rida finalen.  Får ta det lite på rutin och lite på Cantaluppis vilja att "visa upp sig".

För han har ju jobbat, förutom skrittmaskin så har Eja ridit på lördagen och sen har Anders jobbat honom både på töm och pessoalounge.

Så Cantaluppi är i bättre form än jag......  men som sagt, får ta det på rutin. 

Tanken är att få till 2 pass hemma nu och sen rida på på Strömsholm på fredagkväll.  Så han får bekanta sig med ridbanan.  För spänd - det kan han bli......

Ja ja - det får gå som det går - hade det varit en vanlig tävling hade jag inte startat men med detta som mål hela året så känns det snopet att snubbla på mållinjen!

Håll några tummar för oss!

Bonsay....

....stackarna.....han får verkligen stå tillbaka nu och han är rätt missnöjd med det.  Men även honom har Anders jobbat på pessoalunge och töm!  Impad av min kära man för han gör det riktigt bra!

Nåväl, lite xtra "ta det lugnt" är inte fel för Bonsays kropp så det är ingen katastrof på nått sätt och skrittmaskin är vår räddare i nöden!

Grejen är att jag inte gillar att inte hålla planer, så det är ju en träning i sig för mig att få tänka om.......

Träningar.....

....var det i parti och minut i Storvik och Märsta och det ska erkännas att jag fick bita ihop en del de sista lektionerna för jag kände ju febern som knackade på.

Men det gick och jag tror ingen elev märkte något.

Mitt engagemant finns där och med rutin och ett öga som är snabb samt en stor verktygslåda så får man ihop det.....

Tyvärr blev det inställda lektioner söndag och inlednigen av denna vecka men till söndag och Nyköping/Kvägerö räknar jag med att vara igång igen!

Vår hyresgäst.....

....boar in sig mer och mer och som vanligt tar det ett tag för en ny häst att känna till våra rutiner.  Men Zeus är läraktigt och redan i början på vecka 2 så känns det som han vet vad som kommer hända och vad som förväntas av honom  :-)

Känns redan som en självklarhet att det är hos oss - han och matte Elin.

Hösten....

.....och vädert måste nämnas då det är roligt att jämnföra år från år.

Det regnar så in i vassen emellanåt så man vet inte vart allt vatten ska ta vägen! Sen kom det en ovanlig värme på det......

Superknepigt!

Nu hoppas jag....

...höstens sjukvecka är avklarad för det är så frustrerde att vara sjuk samtidigt som man får tänka efter och verkligen uppskattar när allt "lunkar på i sina vanliga spår"  - en tankeställare.

Samt så klart att gårdens rutiner blir rubbade när jag blir ur slag.......men tack o lov har jag världens bästa parhäst i min käre man!  Han är verkligen är klippa i vått och torrt! Älskar honom så in i vassen!

Sköt om er,



Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation