Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

 Aktuellt

 Anders-Silver-0725.jpg

Anders tränar på Silver

Max-0725.jpg

Den sociala kaninen Max har nu åkt hem från sitt "kollo" på Ekdals gård.

Läs veckobrevet från vecka 28 >>

Läs veckobrevet från vecka 27 >>

Läs veckobrevet från vecka 26 >>

Åter till startsidan >>

Härligt med sommar och semester!

Vecka 29 Juli 2010

Vad skönt det är att komma in i "semesterlunken". Även om det är massor att göra på gården med hästarna och allt annat är det väldigt skönt att slippa jobba med ordinariejobbet ett tag. Och då menar jag inte min roll som tränare!

Mirakel åkte hem

​Febern gick ner men hon var inte helt ok, så Vibeke valda att ta hem henne vilket var klokt tyckte jag. I skrivande stund har hon börjat bli normal igen och beter sig som en 4-åring ska.

Tränarrollen

Tränarrollen den här veckan har bestått i att ha haft träning för Moa och Anders. De fick båda "styrövningar" att göra på Silver. Det gäller att hålla tungan rätt i mun. Moa fick även göra flera gymnastikövningar på ryggen för att slappna av och känna att hon har balans.

Anders och jag har även ridit ut tillsammans och vi hittar ständigt nya vägar i skog och mark. Vår mark gränsar till Lötbodahls Friluftsområde så det finns både ridleder och motionsspår. Väldigt välordnat.

Annette och Mardoc

Anette Holm med Mardoc kom och tränade en dag. Det är så roligt med amitiöas elever med ett mål. För Anette är det att rida ett 6-årskval i augusti vilket de kommer att göra jättebra.

Mariann letar häst

Mariann i Torsåker letar fortfarande häst så vi har tät kontakt med flera youtube klipp på hästar som är till salu. Jag "hissar eller dissar". Mariann letar vidare..... Vet du en trevlig häst till salu - hör av dig!

Marie och Sailika

Marie och Sailika har jag haft telefonkonferens med! I bland behöver man peppning på telefon när det kör i hops sig ridmässigt. Det är inte alltid lätt att veta hur man går vidare med en 5-åring. Marie har nu köpt transport så snart kommer de hit och tränar. Planen är att stalla upp Sailika 1 gång i månaden en helg hos mig. Så att vi kan träna intensivt.

Lena i Storvik

Jag har också pratat med Lena i Storvik om träningarn till hösten. En gång i månaden kommer det att bli, som tidigare. Det är fulla grupper så det är jättekul. Nästa gång blir första helgen i augusti.

Bonsay och jag tränar vidare

För min egen del så har jag och Bonsay varit till Tinne och tränat. Det gick jättebra. Jag fick tips om hur jag kommer vidare med bytena. Jag tycker det är svårt till höger då han inte riktigt är på min hjälp. Det blev mycket bättre och jag fick nått med mig hem att träna på. För övrigt tycker hon att vi jobbar på helt rätt och det var ju skönt nu när jag tränat själv i dryga tre veckor.

Vi har också tränat på ryggning, en trivial sak kan man tycka, men har man långa ben och inte riktigt förstår vad man ska göra med dem när man går bakåt  (helst i form och rätt fotförflyttning....) så kan det ta lite tid. Anders har hjälpt mig från backen genom att peta på frambenen och vi har sagt "backa". Sen har jag gjort det från backen när jag longerat och nu har vi kommit så långt att hon går bakåt om jag lägger spö på bogen och säger "backa". Sen var det det där med formne, men det kommer.

Tinne tycker att jag gör helt rätt så vi fortsätter....

Det är så roligt med denna häst! Vi hittar varandra mer och mer. Bonsay kan nu allt en 6-åring ska kunna men han behöver mer styrka för att orka med allt. Så kroppsligt är han inte riktigt som en 6-åring i Breedersform - men nästan!

Som vanligt är det alltid roligt att komma till Lövsta och träna och denna gång hann vi se lite när Tinne red två av sina 8-åringar. Det är väldigt inspirerade att se hur otroligt skicklig hon är. Det ser så busenklet ut.

Jag fick också höra lite om den nya hästen (läs mer om den >>)

Big laddar för Eriksberg

Big har haft en varierande vecka med dressyrjobb på banan men även skritt turer i skogen. Kan man "allt" som han så går det inte att tjata varje dag, det gäller att hålla den gamle mannen glad i sinnet så att han fortsätter vara fräsch. Jag gör mycket "piaff och passage" ute efter vägar och i skogen. Väldigt givade!

Nu börjar uppladdningen inför Eriksberg och en SvårB:1 start till. Det känns som om jag ligger rätt i min planering inför det.

Vänner och grillning

Övrigt i veckan har vi umgåtts med vänner och ätit middagar - det blir mycket "grilla" på sommaren. Ny vänner i Gnesta har vi fått och det är väldigt roligt att lära känna nya människor.

Min syster fyllde år på lördagen så då var vi till Tyresö och grattade henne. Det är så praktiskt med foderautomaterna - man blir inte alls lika låst! Och de fungerar prickfritt.

Jobbet på gården fortskrider. Anders gräver med "Skopis" bl a väg till sommarhagarna. Tänk att det är nått med killar och grävskopor, eller maskiner i största allmänhet..... Fast vi tjejer ska väl inget säga...

Kaninen Max har åkt hem igen, efter en vecka på "Kollo-Ekdal". Otroligt söt och social kanin! Men det blir ingen i vår familj.....

Regn - så kom det tillslut - i massor! Nu är ridbanan vattnad och gräset har fått sitt! Solen - kom nu åter!

Hälsningar

Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation