Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

 Aktuellt

mammas-pappas-hus.jpg

Mammas och pappas hus i vinterskrud i Torsåker, 
där jag bor när jag håller kurser i Storvik.

 

gullan-sjuk.jpg

Vår katt Gullan har varit hos veterinären.

Läs veckobrevet från vecka 30 >>

Läs veckobrevet från vecka 29 >>

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

Semestern börjar lida mot sitt slut

Vecka 31, augusti 2010

... sista veckan för mig, Anders började jobba i måndags. Tungt tyckte han men konstigt nog var han snabbt inne i "jobbsvängen" igen.

Jag och Moa har tagit det lugnt hemma. Anna som varit hos oss på "kollo" en vecka åkte hem på måndagen. Det har varit en härlig vecka för tjejerna!

Tack!

Det har varit roligt med all respons på Bigs om min framfart på Eriksberg! 1000-tack till alla som gratulerat oss! Min hemma klubb Björklinge la in en liten notis - www.brfsidan.com >>

Big är nu anmäld till Örebro i mitten av september. Fram tills dess rider jag på lite lagom. Det gäller att hålla "gamla gubbar" vid gott mod.

Jag skrattade rejält åt honom då han efter vår skritt tur "kring byn" avslutar med galopp i fullfart upp för vår backe! Han bara älskar att få ta i och galoppera i full fart. Vid backens slut saktar han av själv och känner sig så nöjd! Om ni sett filmen "Superzebran" så finns det en viss likhet.....

Läromästarlektion

I onsdags var Big "i tjänst" och hade en "läromästarlektion" för Jennie. Hennes mamma hade köpt en lektion i present till henne. Det gick jättebra och Jennie var överlyclig över att rida bl a byten och passage. Big är en sann gentleman och ställde upp på sin ryttare.

Bonsay - även kalla Kronprinsen

För Bonsays del har jag tränat med målet att starta LA:3 den 15 augusti. Ingen Tinne denna vecka då hon är i väg på UnghästWM med sin häst Macheter >> .

Bonsay jobbar på fint och jag tror att jag hittat ett bra upplägg med hur intensiteten ska vara. Det blir oftast två dagar på ridbanan och sedan annat jobb en eller två dagar. Det kan bestå i långa skritt turer, galoppcantring, klättring osv. Vilodag lägger jag in när det känns att det behövs. Jag tycker varierat jobb funkar bäst på mina hästar. Då blir de vana vid alla underlag och väldigt allsidigt tränade.

Bonsay miljötränar med att gå "byrundan" där det finns väldigt mycket att titta på, kossor, traktorer, broar, papper som fladdrar, trafikerad väg mm. Han är jätteduktig och tycker nog själv att han är jättemodig!

Vår sötnos Silver

Lille Silver har ridits av Moa och hennes kusin Johan som kom ut en dag och hälsade på. Skogstur med Anders har det också blivit. Han är pigg och glad den lille 19-åringen.

Apropå "Superzebran" så kan man tro att Silver leker att han är honom när man släpper i hagen. Var och varannan morgon drar han i väg i värsta bockserien! Glad häst! :-)

Han börjar dessutom acceptera oss som familj och börjar faktiskt bli riktigt kelig – ett gott betyg till oss.

Elever denna vecka

Förutom Bigs "läromästarlektion" så har jag tränat Anette Holm och Mardoc. De strök sig från Gripens tävlingar då de fick starttid kl 22.30...... Lite väl sent att rida på en unghäst. Lasta i mörkret osv är ingen höjdare.

Så nu har hon ställt in sig på start i LA6 i stället.

Utvecklingen går framåt och de gör hela tiden framsteg!

Linda och Zid kom och tränade och denna gång tömkörde vi. Zid är en väldigt ambitiös 4-åring som gjorde ett bra jobb. Det är nyttigt att jobba utan ryttare och för Lindas del så fick hon tänka på kommandona för att sen använda samma på ryggen. Det är bl a bra vid galoppfattningarna som ibland ställer till problem.

Träningshelg i Storvik

Elva elever per dag - givande och roligt med mina alla ambitiösa elever! Jag tycker det är roligt att alla utvecklas från gång till gång. Det känns positivt att jobba med.

Det var några nya ansikten denna gång och det är alltid en utmaning att hitta en kommunikation som fungerar. Det kändes som jag fick till det denna gång också. Det är inte alltid personkemin stämmer och man har samma språk men oftast lyckas jag hitta rätt kärnpunkt för just den eleven.

Jag känner mig trygg i tränarroll och i min egen mentor vilket gör att jag har något att hålla mig i.

Som vanligt bor jag hos mina föräldrar i Torsåker och Moa var också med. Det är alltid så skönt att komma "hem". Det blev trevliga stunder på verandan i kvällssolen till en god middag. Mammas sill kan inget slå!

Veterinärbesök

Det blev ett veterinärbesök i veckan, inte för hästarna men väl för vår katt Gullan. Jag märkte att hon var hängig och inte sig lik. Så vi åkte till Animalen i Trosa och det visade sig att hon hade en infektion av något slag. 39,7 i feber och allmänt nedsatt. Så det blev penicillin och Metacam. Prov för borrelia är taget så vi får se vad det visar.

Det är märkligt hur en katt kan bli, Gullan är normalt ganska reserverad men nu har hon varit som ett plåster på mig, verkligen visat att hon inte mått bra – ”matta hjälp mig”! Vilket vi självklart gjorde - tur vi har försäkring så det inte blir som i reklamen (ni vet den med kyrkan där bara halva släkten är bjuden då Bamse hade svalt en strumpa….)

Letar du häst?

Jag har haft kontakt med en av mina tränarkollegor som bedriver uppfödning. Titta gärna in på Susanne Gyllhamns hemsida >>. Susanne är en ambitiös uppfödare som sätter kvalitet före kvantitet.

Nu får man försöka hitta stadsdräkten igen för i morgon bär det av till Stockholm och Kungsgatan – phu! det kommer att bli en omställning!

Hälsningar

Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation