Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

 Aktuellt

Rut-besok.jpg

Rut 87 år, är på besök i stallet.

 

Anna-tackar-Silver.jpg

​Min systerdotter Anna tackar Silver för en ridtur.

Moa-Biggen.jpg

Moa rider Big. Han är så fantastiskt snäll mot henne.

Det värmer i hjärtat att se dem.

Tapper-Sailika-Marie.jpg

Dag ett kom ett skyfall så stackars Marie och Sailika
fick "wetlook"!

Marie-lektion-Big.jpg

Dag två tog Marie en lektion på Big.

Bonsay-Sailika.jpg

Bonsay blev helkär i Sailika!

  

Läs veckobrevet från vecka 32 >>

  

Läs veckobrevet från vecka 31 >>

Läs veckobrevet från vecka 30 >>

Läs veckobrevet från vecka 29 >>

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

Födelsedag och släktbesök - samt toppning med
5-åring bröllopsdag!

Vecka 33, augusti 2010

Det blev mycket att fira i veckan!

Dagen efter Bonsays sprattliga tävlingsdebut var det min födelsedag så hästarna fick vilodag.

Jag blev uppvaktad av släkt och vänner och det var jätteroligt att träffa alla!

Min syster Stina hade med sig sin svärmor Rut (87 år). Hon tyckte det var helt fantasiskt att komma till oss och hälsa på och "sprang" omkring i stallet med sin käpp, kvittrandes hur fantastiskt allt var! Vi tipsade om hemsidan och att hon skulle titta på den från biblioteket där hon brukar surfa. Det är inte alla 87-åringar som surfar!

Mamma och pappa kom så klart och av dem fick jag en damsugare :-) Vilken bra present eller hur!? Av min käre man och dotter fick jag ett par jättefina örhängen (SNÖ of Sweden) och några böcker att läsa på tåget. Av Moa speciellt fick jag en förstoringslinjal då hon tycker jag får så långa armar när jag ska läsa.......... Ni som passerat 40 år vet vad jag pratar om......

Ridningen då?

Min tid räckte inte till att åka till Tinne denna vecka. Jag hade egentligen velat åka dit för att stämma av tävlingen men det får vänta till nästa vecka.

Jag har gjort en ganska bra summering själv och det blir till att miljöträna, åka till höger och vänster för att vara i så många olika miljöer som möjligt.

Vi åkte bl a till Borgs en dag för att träna Bonsay. Det var "perfekt" med många i ridhuset, lektion pågick och lite bra rörigt för honom. Han skötte sig fint och jag tycker han mer och mer söker trygghet hos mig.

Hemma stökade vi till miljön med koner som stod lite märkligt. Vi satte även på stereon med hög musik, och det var jobbigt tyckte Bonsay. Jag fick lite samma känsla som på banan men kom till bättre ridning och kontakt. Så vi är på rätt väg...... Jag har fått tips om programträningar som jag kommer att åka på. Det blir nyttigt för honom.

Urlastningen går bra nu - nu är det problem att gå på - tänk hur det kan bli! Men jag tjatar på och det går bättre och bättre. Med hjälp är det inga problem (någon som tar en lina) men jag måste kunna lasta själv då jag åker mycket dagtid och är ensam hemma. Det känns som att han har fått tillbaka självförtroendet och vågar lite på mig. Fortsättning följer......

Big har jag fortsatt jobbat på lite lagom med sikte på Örebro. Han känns rätt fin och är med på noterna. Jag ska ta med honom till Tinne en gång innan så vi får stämma av.

På söndagen gjorde vi ett jättebra pass där han var fin i energin och lösgjordheten. Så vill jag att han ska kännas inför Örebro. Inser att jag måste klippa honom innan dess. Klippa det tycker Big är det värsta man kan utsätta honom för, så det kräver en viss ansamling hos mig att ta tag i det....

Moa har varit med och ridit Big efter mig. Han är så fantastiskt snäll mot henne. Det värmer i hjärtat att se dem. Hon skrittar själv på banan och i lina både travar och galopperar hon. Som ni ser på bilden är storleken på häst något för stor....

Silver har varit till glädje igen, denna gång var min systerdotter här och red. Vi hade en härlig tur i skogen och Anna var helt såld. Nu vill hon komma med kontinuitet och rida. Välkommen säger vi.

Anna var också med på vår bröllopsdag som vi firade med god mat på Gnesta Strand. Supergott och jättetrevligt. Vi cyklade ner och när vi skulle hem var det väldigt mörkt....... Men det gick det med!

Elevrapport

Marie och Sailika...

..... kom och tränade två dagar i rad. Ett kärt återseende för oss alla!! Vi har saknat varandra!

Sailika verkade uppriktig glad över att se mig :-) hon har vuxit och utvecklats jättefint. Framförallt traven har det hänt massor med, jättekul! Vi kom till bra träning och nu har vi ett mål som vi "tutar och kör mot". Marie kommer att komma med kontinuitet och emellanåt låta Sailika stå kvar några dagar.

Dag ett kom ett skyfall så stackars Marie och Sailika fick "wetlook"!! Marie passade på att ta en lektion på Big också. Det var roligt och nyttigt för henne att rida en vuxen och utbildad häst. Hon gjorde ett jättebra pass. Marie har ridit Big i fyra år när hon var medryttare så de var ett kärt återseende för dem båda.

Dag två passade vi på att rida ut tillsammans med Big och Bonsay. Vi tog "stor byrundan" vilken innefattar många tittfaktorer samt en trafikerad väg man rider bredvid (långtradare, japp!). Big var tryggheten och Bonsay skötte sig jättefint, riktigt trött mentalt när han kom hem!

Anette och Mardoc...

... försökte sig på ett 6-årskval och fick vara med om allt det där som kan hända med en unghäst - vild, spänd och svårriden men också ljusglimtar där allt funkade...... Det är bara att analysera och sen rida vidare vid nästa tillfälle.

Anna Hansen ....

... vill jobba med hästar ett tag och av en slump såg jag att Jeanna Högberg söker stallhjälp. Kontakt togs och även om det inte blev just det jobbet så kom vi fram till att Anna ska åka dit som elev. Hon får ta med Knaster och kommer att träna för Jeanna och även rida några av hennes hästar. Samt bara det utvecklande tillfället att se bra ridning och lära. Det där "se och lär" är så sant! Så nu hoppas jag allt går i lås och att hon kommer i väg.

Nya elever har varit i kontakt och det är både ponnyryttare och vuxna. Ser med spänning fram emot vad det blir.

SM på Strömsholm

Söndagen åkte vi alla till Strömsholm för att se SM. Anders och Moa följde med så det blev en trevlig familjeutflykt.

Tinne och Favourit vann och det är alltid lika härligt att se hennes mjuka och fina ridning! Se mer i Ridsport >>

Nu är dessutom vårt Lag till VM i Kentucky: Tinne, Kittel, Minna och Charlott. Läs även om det i Ridsport >>

Bra val tycker jag. Det ska bli spännande att se hur det går. Att jag blir utan tränare i en månad.......ja det får man stå ut med när man får träna för en av Sveriges bästa ryttare och tränare ;-)

Vi hörs igen!

Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation